Hashimotoval ehetek-e glutént?
Hashimotos vagyok és szeretném megállítani a betegségemet, sőt jobb esetben javítani az állapotomon.
Tudom, hogy autoimmun betegségeknél nem ajánlott glutént, laktózt vagy szója alapú dolgokat enni. Orvosilag meg lettem vizsgálva, és nem vagyok allergiás/intoleráns egyikre sem.
Akinek van tapasztalata ilyenekről, ehetek-e még attól glutént időnként?
Otthon glutén mentesen étkeznék, de havi egyszer-kétszer szívesen elmennék enni ismerősökkel. Sajnos nem olyan helyen élek, ahol nagyon glutén mentes kajára lehetőségem lenne, a legtöbb szószba tesznek. Mivel nem a "fő" része az étkezésnek, ezért elenyésző mennyiségű lenne a glutén, de mégis ott lenne. (Pl, szója szószban glutén vs tésztában glutén).
Van valakinek tapasztalata, hogy az ilyesfajta "bűnözés" mennyire befolyásolná az eredményeket? Itt nagy része a kultúrának az evészet.
Orvos minek van?
Mit teszel a legtöbb szószba??
"bűnözés" ?? WTF
Itt nagy része a kultúrának az evészet. -- ?? Mi??
Nem Magyarországon élek. Itt a kultúrában minden randi, baráti összejövetel, találkozás egy kávézóban (sütikkel) vagy étteremben végződik, kezdődik, történik. Nem lehet úgy találkozni se kb, hogy ne enne az ember.
A szószok amiket készítenek erjesztett pasztákból vannak, amiket gyárilag besűrítenek liszttel, és ezért gluténosak. Ezek vagy az étel szerves részét képezik (pl egy leves ízesítése) vagy pedig a kaja tetejére vannak téve (mint mondjuk a tejföl nálunk).
Ez így már érthetőbb 1-es? Kérlek szólj, ha kell még információ, hogy segíteni tudj.
Örömmel segítek, de nem vagyok orvos.
Az előző kérdező is csak trollkodott.
Ha tippelnem kellene japánról van szó. Vagy egyéb észak,közép ázsiai ország, vagy közel-kelet.
Szerintem a pajzsmirigy problémák dél ázsiában ismertebbek, gyakoriak.
Utána olvastam és "tudok" tanácsokat adni. De hogy kevesebb hülyeséget írjak, előbb te írj.
Az ottani orvosoknál voltál? Ők mit mondanak?
Írd le hogy szerintük mi az a Hashimoto, és mi az oka.
Írd le hogy szerinted mi az a Hashimoto, és mitől van.
Mióta van ez a betegséged?
Én amiket olvasok egy nagy hülyeség hogy a pajzsmirigy problémákra hatással lenne a glutén. Az 50-es években hitték ezt, mert a repcéből indultak ki, ami eleve toxikus a nyirokcsomókra, pajzsmirigyre, így terjedt el a tévedés hogy a glutén felerősíti az autoimmun betegségeket.
Nincs még Hashimotom, nyirok, pajzsmirigy problémáim, de elég komoly dolog szerintem, és ilyet írni hogy „"bűnözés"”, eléggé fel vagyok háborogva.
Autoimmunos, pajzsmirigyes “betegként” mondom:
A kaja k*rvára nem számít…annyira imádják már mindenre ráhúzni ezeket…
Én is mindig odafigyelek és figyeltem még jóval a betegség előtt és elmondom semmit nem javít vagy ront rajta… ugye az autoimmun egy DNS mutáció ami van és kész, van amikor tünetmentes és van amikor lángol…köze nincs a gluténhoz meg a cukorhoz meg ezekhez! Inkább a stressz az ami befolyásolhatja hogy mennyire robban ki…nyilván viszont ha nem ettél már jó ideje ilyeneket akkor érdemes mértékkel enni mert a szervezeted elszokott tőle
4-es, írod hogy jóval a betegség előtt is odafigyeltél miket eszel.
Előtte meg írod: „Autoimmunos, pajzsmirigyes “betegként” mondom” --
aztán: „Autoimmun egy DNS mutáció ami van és kész” ??!
4-es, te voltál orvosnál a gondjaiddal? Most neked betegséged van, vagy DNS mutációd?
A kérdezőnek Hashimoto-ja van, itt most mesélnék róla, de kíváncsi vagyok a kérdező mit ír róla. Ha még annyit sem tudsz a hashimotorol mint én, akkor légyszíves..
Írod hogy az autoimmun egy DNS mutáció. És “betegség”-nek nevezed. Dehát szerinted, ez nem egy betegség, nem lehet gyógyítani? Esetleg nem komoly? Szerinted a mutáció barátságosabb mint egy betegség?
Sejtem miért írod ezt. Mert genetikailag zsidó vagy. A tudomány nem tesz különbséget ember és ember között. Pedig le is van írva hogy: az emberek a Homo sapiens faj, ezen belül a mai ember (Homo sapiens sapiens) alfaj tagjai. Tagjai -ról írnak! Nem tagjáról. Emberi fajok vannak. Faji Rasszok. Nem egyformán működünk.
A (genetikailag) zsidók fogékonyabbak a betegségekre. És te is írod hogy ez a "betegség" egy DNS mutáció. Miért lehet ez? Hát azért mert a Szemiták ázsiában éltek, ázsia felett uralkodtak (Jáfet népe erurópában, Kám népe afrikában).
És mint a repce is ázsiából terjedt el. Pontosabban mediterrán vidékről származik, azaz európából. Időszámításunk előtt 3000-ben elvitték az Indus völgyében, és itt termesztették. Aztán az ókorban Kínába és Japánba lett népszerű. A szemiták birodalmában. És mint írtam a repce erősen toxikus a nyirokcsomókra, továbbá olyan zsírsavakat tartalmaz ami az emberi, és állati szervezetben nehezen bomlanak le. Dehát ha ilyenekkel táplálkoztak a zsidók, nemcsoda hogy mutálódott a genetikájuk, és érzékenyebbek a betegségekre. Azt írják: a repcét (repcepogácsát) CSAK marhával és juhval etetik, mivel a disznót ha repcével etetik undorító lesz a húsának, zsírjának az íze (akkor már tudom, miért undorító ízű a disznó), mert nálunk, ebben a csodaországban mégis ezzel etetik.
Egyébként, ezt írják: Az autoimmun betegség az a kór, amikor az immunrendszer támadó jellegű immunválaszt indít a szervezetben normálisan is megtalálható valamilyen struktúra ellen.
-- Azaz a helytelen, egészségtelen táplálkozással, nem hasznos elemek épülnek be, hanem káros elemek. Ezért indít támadást az immunrendszer, saját szervezetünk ellen. Mivel hibás működést okoznak a rossz alapanyagokból felépített struktúrák.
Az autoimmun kórképek a teljes lakosság kb. 7-8 százalékát érintik, a többségükre erős női dominancia jellemző (az összes beteg kb. 75 százaléka nő), sokszor fiatal, munkaképes korban jelennek meg. Kialakulásukban veleszületett genetikai hajlam és a környezeti tényezők együttes alakulásának van szerepe, pontos okuk azonban az esetek többségében ismeretlen.
-- Megjegyezném hogy a zsidó hagyományok szerint a nő örökíti tovább a zsidó genetikát.
De a kérdezőnek nem ilyen problémája van, ő Hashimoto betegségben szenved (állítólag), de valószínű ezt ő találta ki, mivel nem volt még orvosnál, ezért ír értelmetlen dolgokat, és csak tippel hogy ez a betegsége van. De még mindig várok a válaszaira, hogy mi-hogy van. Hogy tisztában van-e hogy miről ír. Vagy csak trollkodik.
De eleve úgy kezdi hogy: „Hashimotos vagyok” .. mintha valami japán divatról írna.
Annyira bírom az ilyen embereket. Olyan okosnak gondolják magukat miközben nagy marhaságokat mondanak és másokat gyanúsítanak meg azzal, hogy nem tudják mivan.
Kedves 5-ös. Hashimotos vagyok, mert 2020 januárjában ezzel diagnosztizáltak. Azóta többször is voltam orvosnál mivel ez egy olyan betegség, amit folyamatosan kell figyelni.
Mivel kellett volna kezdjem? Hashimotóban szenvedek? De miért szenvednék? Hashimoto problémám van? Hát ez egy betegség, nem igazán szokás problémának titulálni. De akkor, hogy neked jobban tetszen: egy olyan autoimmun betegségem van, ami pajzsmirigy alülműködést okoz, és ennek a neve Hashimoto az először dokumentáló orvos után: Hashimoto Hakaru. Én is tudok okoskodni.
Most volt egy belobbanásom stressz helyzet miatt és ezért szerettem volna segítséget kérni az emberektől itt (pontosabban olyanoktól akik szintén hashimotosok és nem csak okoskodnak mert olvastak valamit a hudeokosvagyokhogymarhasagokatolvasok.hu-n).
Amúgy érdekes volt amit írtál és érdekelne is, hogy honnan van az információ, mert szeretek ilyeneket olvasni. De talán meg kellene tanulni ezt normálisan kommunikálni.
Tudod, hogy úgy kezdeni, hogy a kérdező egy vadbarom, aki magának kitalált egy trendi betegséget, mert biztos olyan hülye, hogy feljött erre az oldalra.
Dehát ez már neked túl magas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!