Hányásos, hasmenéses vírus esetén mikor ehetek?
Figyelt kérdés
Egész éjjel hánytam és vizes hasmenesem volt. Utoljára reggel 8-kor hánytam, azóta még egyszer öklendeztem 1 órakor, de akkor már nem jött semmi. Citromos, jeges vizet iszogatok kortyonként viszont annyira korog a hasam, hogy lassan már attól vagyok rosszul. Megpróbáljam a ropit vagy nagy eséllyel ki fogom még hányni?2019. márc. 19. 18:28
1/10 A kérdező kommentje:
Hasmenésem van még, kb. Négy óránként egy picike, már nem vészes. Ha felállok még kicsit rosszul vagyok, ülve már egész jó.
2019. márc. 19. 18:49
2/10 anonim válasza:
A citromos víz az elég barom ötlet. Pl. Egy leveskockát megfőzöl és hagyod kihülni akkor langyosan az jót fog tenni ha lassan megiszogazod vsgy elkanalazod A citrom szétmarja a gyomrod. Sóra van most szükseged meg sok sok folyadékra mert a natrium szinted is megborult. Ezért jó a leveskocka. Lehetőleg ne csípőset válasz hanem valami erőlevest. Sima pirítóst is ehetsz ha éhes vagy, esetleg abonettet, ropi sem rossz. Ha kívánod akkor egyél csak keveset egyszerre. Ha nem vagy ehes akkor ne egyél csak azert mert üres a gyomrod. Nem lesz semmi bajod 1-2 nem evéstől. Az édes dolgokat kerüld pár hétig mert a cukortól a rossz bakteriumok meg gombák épülnek vissza a normál belflóra helyett. Smecta por vagy bolus adtringens gyógyszerek segíthetnek. Vény nelkül kaphatóak.
3/10 anonim válasza:
A citromos víz tényleg értelmetlen, nem tudom a citromot mégis mi célból tetted bele. A sót is pótolni kéne, egy kis ropit próbálj meg enni, vagy főtt krumplit.
4/10 A kérdező kommentje:
Még régebben olvastam, hogy a citrom jó hányingerre/hányásra és nekem nagyon bevált. Most is sokkal jobban lettem tőle. Nagyon jól is esett.
Főztem sima fekete teát most és ettem egy kevés ropit, jól esett és megnyugtatta a gyomrom.
A sós víztől és bármilyen italtol amibe sót teszek,rosszul vagyok
2019. márc. 19. 22:31
5/10 anonim válasza:
Szerintem már nem hányod ki, ha hasmenésed is csak ilyen ritkán van.
6/10 A kérdező kommentje:
Nem hánytam ki és már jobban vagyok. Köszönöm a válaszokat!:)
2019. márc. 20. 12:27
7/10 anonim válasza:
A fekete tea irritáló hatású. Én azt ehgyomorra akkor is kihanynám ha nincs semmi bajom mert tele van csersavval. De te tudod 😁
8/10 A kérdező kommentje:
Minden ember szervezete más. Nekem beváltak ezek!:)
2019. márc. 20. 19:44
9/10 anonim válasza:
Na osztogattam itt neked a tanácsokat aztán a tegnapi napot én hánytam végig 🙂 jól megfertőztél ☺
10/10 A kérdező kommentje:
Jobbulást!:)
2019. márc. 26. 21:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!