2,6 AU/ml antitest mit jelent? Covidon átestem?
2020. Január legelején a kolleganőm nagyon beteg volt (visszagondolva akár covid tünetek is lehettek 😀) maszk és minden nélkül találkoztunk,dolgoztunk
Igaz most 2021. Októberben, de csináltattam antitest vizsgálatot, mely 2,6 AU/ml lett. Nem vagyok sem oltott, se nem voltam beteg az utóbbi lassan 3-4 évben.
Körülöttem akik dolgoztok igazolt covidossal, vagy épp átestek rajta nekik 0,000 lett az érték.
Nekem honnan van ez a 2,6? Ez mi lehet? Furcsálom… volt valakinek hasonló?
Valószínűleg átestél a covid-on még tavaly, ha nem is januárban de valamikor. Az nem pontos, amit az 1. írt, hogy nullára csökkent 3-6 hónap után az antitestek száma fertőzés után. Oltások után 3-6 hónapra igen, közel nullára csökken a legtöbb esetben. Covid-ból való felgyógyulás (oltás nélkül) esetében jellemzően még 8-10-12 hónap után is van elégséges szintű ellenanyag (persze nem mindenkinél itt sem), utána már ilyen esetben sem.
De ez egyén függő is, hogy kinek a szervezete meddig képes, hajlandó fenntartani az antitesteket.
Amire kíváncsi lennék, hogy van-e egyfajta mérési pontatlansági tényező, szóval, hogy esetleg valami más koronavírusból származó dolog is kis mértékben torzíthatja a tesztet, de 50 felett már tuti nem.
Máshogy fogalmazva az 50 feletti tuti, hogy van ellenanyag, az 50 alatti meg nem kellően bizonyítható.
Így tehát a doki azt látta esetleg, hogy ez olyan kevés, hogy ennyire a teszt tévedhet..
De ismét mondom, ez feltételezés részemről..
#6! Nem biztos. Elfelejtettem írni, rokonomnak(biztos covid), 8 hónap után 3 volt, párjának 1 hónappal később még 300, pedig egyszerre estek át rajta.
Átestél a covidon, de inkább a szervezeted a T sejtek hívta segítségük, mert a régi koronavírus elődök kapcsán már ismerte a vírust. ez olyan, minthogy emberek között van kövér, sovány, szőke, barna, néger, román stb. Ők különböznek ilyen téren, de ami fontos, hogy EMBEREK. Így felismerjük őket, az immunrendszer is így ismeri fel a mutáns koronavírusokat, mert azok olyanok, mint a néger, magyar-európai hogy fekete-fehér de még ettől ember mindkettő.
Nekem is így volt 8.2 az értéke júniusban, nem emlékszem, hogy elkaptam volna bárkiről is, beteg nem voltam.
Köszönöm a válaszokat:)
Igazàból nem voltam egyáltalán beteg, hála, de akkor nagy valószínűséggel tünetmentesen átment rajtam korábban. Nyilván újra elkaphatom bármikor, de akkor már lehet sokkal durvább a lefolyás? Mit gondoltok?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!