Sürgős, menjek ügyeletre?
Bátyámnak köhögős betegsége van, bakteriális, kapott rá antibiotikumot.
Par napja én is rosszul vagyok, nem fajt semmi, csak kapart a torkom és lazam volt. Nehézlégzésre ébredtem, mintha a mellkasomon ülnének. Szerintem elkaptam, viszont felek h tüdőgyulladás. Ha az, kene minél előbb antibiotikum. Arra riadtam, hogy fulladok. Bátyám antibiotikumát nem tudom beszedni, mert penicillines és arra allergiás vagyok, nekem kene külön antibiotikum.
Menjek ügyeletre?
Igen, azért is gondolom, hogy nem COVID, mert bátyámnak bakteriális fertőzése van és valószínűleg én is ezt kaptam el.
Találtam itthon antibiotikumot, amit 2 éve hörgőgyulladasra írtak fel, de csak 1 dózist szedtem be belőle. Remelem, hatni fog
Vagy ügyelet, vagy ha mostmár kivártál eddig akkor házi orvosoddal konzultálj. Valószínűleg le fognak tesztelni (gyorsteszt, esetleg PCR), vagy ha a házi orvosod nem csak távgyógyít akkor lehet elsőnek valamit ad rá.
Antibiotikumot meg véletlenül se szedegess csak úgy be, főleg ha nem is neked írták fel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!