Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ezek lehetnek a koronavírus...

Ezek lehetnek a koronavírus tünetei?

Figyelt kérdés
Arcfájdalom (főleg homlok és fül), fejfájás, megduzzadt orrnyálkahártya (nehezebb orron keresztül lélegezni). Nincs egyéb tünetem, se láz, se köhögés, se izomfájdalom a fejfájáson kívül. Az ízeket érzem, a szagokat pedig nehéz eldönteni, mivel kissé eldugult az orrom, de az alapvető szagokat érzem.

2021. nov. 6. 15:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanez volt nálam, most kerülök ki belőle (4-5 napig eltartott). Láz nem volt, se hőemelkedés csak egy kis fejfájás (tompán), orrfolyás-orrdugulás (jellemzően inkább orrfolyás).

Gyorsteszt negatív, páromé szintén (ő most keveredett bele, ahogyan én ki).

Szóval ez inkább nátha de teszt nélkül nehéz megmondani. (szaglás, ízlelés nem ment el)

2021. nov. 6. 15:41
 2/17 A kérdező kommentje:
Köszi! Próbálok szagolgatni dolgokat, és alapjáraton érzem az ételek vagy a dezodor/parfüm illatát, de a kóla illata már kevésbé intenzív. Nem tudom, hogy a covidnál elmegy-e a teljes szaglás, vagy csak részleges szagláskiesés van.
2021. nov. 6. 15:48
 3/17 anonim ***** válasza:
95%
Tudom, hogy alapvető tünet a covidnál az ízlelés és szaglás elvesztése, de nekem iyen már többször volt életem során, covid előtt, sima megfázástól. Nem volt pl. bedugulva az orrom, mégsem éreztem még a legerősebb parfüm illatát sem.
2021. nov. 6. 15:59
 4/17 A kérdező kommentje:
Elmegyek én is egy gyorstesztre, és kiderül.
2021. nov. 6. 16:16
 5/17 anonim ***** válasza:

Gyógyszertárban tudsz venni egyébként antigén gyorstesztet, 3-4 ezer Ft között vannak, azok ugyanolyanok, mintha orvos csinálna neked gyorstesztet (vagy mentős vagy akárki).

Mondjuk nem feltétlenül megbízhatóak, de ha úgy érzed, hogy egyre inkább rosszabbul vagy, akkor csináltass egy PCR-t vagy akkor is, ha pozitív lett a gyorsteszt (felhívod a háziorvost, elmondod neki, hogy mi újság aztán kiderül - ha pozitív lesz a gyorsteszt akkor is, viszont akkor 99%, hogy karanténosdi jár érte).

Egyébként azt mondják, hogyha pozitív a gyorsteszt akkor biztos az vagy, ha negatív akkor kétséges de abban az esetben is 90-95% elvileg annak valószínűsége, hogy nem vagy az.

2021. nov. 6. 16:57
 6/17 A kérdező kommentje:
Negatív lett! Valószínűleg megfázás, a napokban futottam és nem öltöztem be elég melegen.
2021. nov. 6. 17:52
 7/17 A kérdező kommentje:
5: a gyorsteszt nagy valószínűséggel kimutatja a fertőzést a tünetek megjelenése után. Viszont a betegség korai észlelésére, még bőven a tünetek megjelenése előtt csak a PCR alkalmas.
2021. nov. 6. 17:55
 8/17 anonim ***** válasza:
0%
Minek kell tesztre szaladozni miattatok van a kamujárvány mert teszteltettek egy lókaka nátha miatt :/ idióták komolyan és ha koronavírus akkor mi van? Elmúlik mint az eddigiek mert volt eddig is koronavírus!
2021. nov. 6. 19:17
 9/17 anonim ***** válasza:

Kedves #8-as.

Nekem például azért kellett, mert párom be van oltva, de EÜ-ben dolgozik, naponta foglalkozik egy rakat beteggel, köztük covidosokkal is. Én nem vagyok beoltva, nem is tervezem beoltatni magam de a jogom azért csak legyen már meg hozzá, hogy leteszteltessem magam. Hozzáteszem, ez volt életem legelső koronavírus tesztje...tehát nem mindenféle lókaka miatt. Nyilván sejtettem, hogy negatív lesz, de nem a saját érdekem volt az elsődleges, ha csak magamat nézném akkor nem kellett volna, mert nem szokásom betegnek sem lenni, illetve ha az is vagyok, akkor sem hagyom el magam (még lázasan sem).

A járvány viszont nem kamu, túl van persze reagálva bőven de attól még nem kell egyből mindenki torkának nekiesni ha nem értünk valamiben egyet.

Üdv, #1-es (és #5) voltam.

2021. nov. 6. 20:20
 10/17 A kérdező kommentje:
8: mondjuk azért kell a teszt, mert ha esetleg pozitív lennék, akkor nem akarom szétfertőzni a környezetemet? Jobb biztosra menni.
2021. nov. 6. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!