Szeretném magamat beoltatni, és nekem a kínai illetve az orosz vakcina a legszimpatikusabb, viszont nem szeretnék 3.-ik vagy 4.-ik oltást, és azt olvastam a keleti vakcinák után kell legalább egy 3.-ik oltás is, mit tegyek?
+ ugye arról is lehetett olvasni, hogy nem lehet a vakcina típusokat csak úgy random kevergetni, erre most meg már lehet gyakorlatilag bármilyen vakcinára bármivel rá lehet oltani, és ez nekem bizonytalanságra ad okot.
Egyenlőre nem szeretnék utazni, csak a testvérem szalagavatójára szeretnék elmenni, de nyáron utazni is szeretnék, jól tudom, hogy a keleti vakcinákkal ez nem engedélyezett?
Miért ne lehetne? Gulyás is két szputnyikra egy janssen nyomatot. Mindkettő vektorvakcina, ugyanaz az adenovírus mindkettő és az orvosok szerint kioltják egymást ezért Magyarországon nem is volt ilyen lehetőség és a kiadott táblázatban sem volt ilyen opció😂
Szerinted hazánk nagyjai bevannak oltva bármivel is? Kérdezték tőle az újságírók hogy mivel van oltva, most hogy koronás lett, azt hazudott valamit, ami eszébe jutott, csak hülyeséget. Na ez a bukovári😂
"keleti vakcinák után kell legalább egy 3.-ik oltás is, mit tegyek"
Mindegyik oltás után adnak 3. oltást is már, a kínainak valamivel alacsonyabb a hatékonysága, ezért ajánlják ott főleg.
Szputnyiknál (orosz) ilyen kikötés nincs, az oroszok szerint a szputnyik akár másfél-2 évig is biztos védettséget nyújt.
"nyáron utazni is szeretnék"
Keleti vakcinákkal egyelőre nem tudsz utazni, csak pcr negatív teszttel. Hogy ez nyárra megoldódik-e és kapnak-e engedélyt ezek a vakcinák, azt nem tudni.
Nem valószínű, hogy nyáron egy mostani oltással lehet majd utazni, sok helyen csak 6 hónapnál frissebb oltást fogadnak el, és sok helyen csak az EU által elismert vakcinákat.
Szputnyik úgy tudom, kevés van, a kínait én nem kérném, de persze a te dolgod.
Én most regisztráltam a 3. oltásra (tulajdonképpen kényszerből, mert sajnos sok ember között kell mozognom, és nincs home office), de nem számítok rá, hogy ezt elfogadják majd a nyári utazásomhoz.
Utazás szempontból a szputnyik a legrosszabb, mert azt még a WHO sem ismeri el.
A helyedben kérnék az 1 adagos Janssenből, mert az 99,9%-ban ugyanaz, mint a Szputnyik 1. adagja, ráadásul a világon szinte mindenhol elfogadják (EU, USA, Egyesült királyság stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!