Okozhat maradandó székrekedési problémát Covid fertőzés?
45 éves vagyok
Világ életemben laza volt a székletem.
1 éve átestem a fertőzésen és rá 1 hónapra székrekedésem lett és azóta is tart, annak ellenére, hogy próbáltam az étrendemen is változtatni.
Vagy véletlen egybeesés, mert gluténérzékenységre gyanakszom.
Abszolút igazat adok az első válaszolónak. Tényleg ebbe fog belebolondulni már mindenki.
Ezer+ezer betegség/fertőzés létezik. Nem kell mindig a Covidra asszociálni.
A konkrét kérdésedre pedig azt tudom javasolni, hogy keress fel egy gasztroenterológust. A székrekedés javarészt civilizációs betegség (akár a stressz is okozhatja, hiszen pörög rajta az agyad), mozgásszegény életmód, kevés folyadék, kevés rostbevitel, helytelen táplálkozás összessége.
Persze meghúzódhat mögötte komolyabb ok is, ezért szükséges a szakorvos. Egy vastagbéltükrözés nem fog ártani, 40 felett szűrővizsgálati jelleggel erősen ajánlott is (vastagbéldaganat megelőzése miatt).
2#!
Köszi a válaszod!
Nem bolondulok bele, mert elengedtem a témát. A kérdés nemrég merült fel bennem, hogy mi van ha nem véletlen egybeesés? Igaz, majdnem mindegy, hogy mi váltotta ki a dolgot, de ez a gyakorikerdesek.hu, ami tele van kíváncsi emberekkel! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!