Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Nem tudom, hogy beoltassam-e...

Nem tudom, hogy beoltassam-e magam. Ti hogyan döntöttetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Huszonéves egyetemista nő vagyok március végén estem át a covidon, nem volt leányálom, de kilábaltam belőle. A szaglásom hónapok után tért csak vissza, de más szövődményem nem volt.

Mostanában a párommal egyre több a nézetelérés köztünk az oltás kapcsán (ő is és az egész családja be van oltva). Nem merem beadatni az oltást, mert annyi rémhírt hallani ismerősi körből is és félek, hogy velem is hasonló történik majd (bénulás, trombózis, halál), másfelől pedig lehet, hogy ha legközelebb elkapom a covidot, nem leszek olyan szerencsés, mint legutóbb. Tudnátok esetleg érveket/ellenérveket mondani az oltás mellett/ellen? Hátha könnyebb lesz döntenem. Köszönöm előre is.

23 n

2021. okt. 30. 00:08
 1/9 anonim ***** válasza:
54%

Én privátban írom meg. Ami nyilvános, hogy nem, pedig nálad idősebb vagyok.

Az oltásoknak is van kockázata, ezért én csak nagy eséllyel halálos betegség ellen oltatok. Nem vagyok oltás ellenes, a kutyáim, cicáim is oltva vannak kombinált oltásokkal, de nem bízok vakon az oltásokban.

Lassan 2 éve tombol ez a járvány, fél méteres távolságból beszélgettem maszk nélkül már tünetekkel rendelkező kolléganőmmel és nem kaptam el a koronavírust tőle, se én, se a többi kolléga. Ő akkor megfázásnak hitte az elején, azért nem volt rajta maszk.

2021. okt. 30. 00:25
 2/9 anonim ***** válasza:
45%

Oltass nyugodtan.

A cslád nállunk 200 főt jelent, persze ezt más rokoni körnek hívják, de mi ilyen összetartóak vagyunk.

Szóval pár kivételtől eltekintve mindenki oltatta magát, és egy mellékhatásról sem hallottam, ami ekkora körnél már elég bíztató, és ezek még csak a rokonok. Baráti körben sem történt semmi gond.

Viszont covidba két volt tanárom is belehalt, és több ismerősöm esett át súlyos tünetekkel.

A covidnak lehet hosszútávú mellékhatása és ez tény, oltással szemben csak konspirációk vannak.

2021. okt. 30. 00:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A saját teste és lelke fölött mindenki maga kell,hogy döntsön.
2021. okt. 30. 04:01
 4/9 anonim ***** válasza:
76%

Neked kell dönteni.

Viszont az én családomba sem volt a vakcináknak mellékhatása,Szputnyikon kívűl mindenki kapott valamilyen vakcinát,szüleim három Pfizert,semmi gond eddig,pedig komoly betegek is vannak a családban.

Igaz,elméletben a covidot sem kaptuk el.

2021. okt. 30. 05:08
 5/9 anonim ***** válasza:
70%
Annyi sok az ellentmondás, hogy még a munkahelyem árán se kérem az oltást. Az egészségemből csak egy van. Ja, voltam covidos tavasszal és köszi jól vagyok.
2021. okt. 30. 05:59
 6/9 anonim ***** válasza:
47%

Nálam válóok lenne, ha a párom ezt csinálná velem. Az én döntésem, hogy milyen orvosi beavatkozást veszek igénybe, ha ezt nem képes tiszteletben tartani, akkor a kapcsolatunknak nem sok jövője van.

Ha már átestél a COVID-on, nagy eséllyel erősebb a védettséged, mint az oltottaknak. A COVID-ba nem fogsz 1 nap alatt belehalni, ilyen fiatalon elég jók az esélyeid, hogy nem lesz tőle komolyabb bajod. Ha félsz tőle, szedj C, D vitamint és cinket.

A statisztikák szerint ritkák a súlyos oltási mellékhatások (ha hihetünk ezeknek), de tény, hogy voltak, akik oltás után 1 napon belül meghaltak pl. vérrög miatt. Én nem mernék kockáztatni, akármilyen elenyésző az esély.

Ha minden kötél szakad, a kínai oltást választanám, arról hallottam a legkevesebb rosszat. De én még abban sem bízom meg teljesen, csakis akkor adatnám be, ha minden állampolgár számára kötelezővé tennék az oltást.

2021. okt. 30. 10:04
 7/9 anonim ***** válasza:
65%
6. Én meg akkor sem adatnám be,senki nem rendelkezhet felettem csak ISTEN.
2021. okt. 30. 10:15
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem kényszerít semmire,aggódik miattam, ez miért lenne válóok? Annyira bírom, hogy egy kiragadott információ alapján ítélkeznek emberek ismeretlenek kapcsolatai felett🤣 mindenki a saját haza táján soprogessen. Nem azt kérdeztem, hogy ki szakítana, hanem érveket és ellenérveket vártam az oltás ellen/mellett, nem a szakítás ellen/mellett.
2021. okt. 30. 11:29
 9/9 anonim ***** válasza:
22%
Az antivaxerek hazudozásaira ne hallgass, minden épeszű ember beoltatja magát.
2021. okt. 30. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!