Ha nem érzek szagokat meg ízeket, az mindenképpen a covid-ra utal?
Hétfőn lettem rosszul egyik pillanatról a másikra amikor nagyon elkezdett folyni az orrom, kedden már a torkom is fájt, szerdán pedig már lázas is voltam (38.5). Ma már jobban vagyok, most kezdtem el köhögni, viszont azt vettem észre, hogy nem érzem semminek se a szagát és az ízét. Lehet ez egy sima megfázás is ugye?
Fontos infó: Megkaptam mind a 2 oltást tavasszal (Pfizer)
Lehet a nátha, lehet a kovid.
Ki tudja?
#4 te nem vagy normális :D
"A szaglás receptorai az orrüreg felső részében elhelyezkedő szaglóhámban találhatók. Ha orrdugulás miatt a szagok nem jutnak el ide, akkor a beteg nem, vagy csak alig érez szagokat. Orrdugulás kialakulhat például nátha miatt is, ezt már sokan megtapasztaltuk életünk során."
kicsit lentebb tekersz:
"Noha, az ízeket a nyelv különböző területein érzékeljük, az ízérzés folyamatában részt vesz többek közt az orr is, tehát a szaglásunk is befolyásolja, hogy miként érzékeljük az egyes ízeket. Ha megint a náthára gondolunk, bedugult orral, orrfolyással küszködve nemcsak a gyógyírként főzött húsleves illatát, de az ízét sem igazán érezzük."
forrás: kérdezz meg egy orvost te féleszű, avagy [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!