Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Favipiravir gyógyszer káros...

Favipiravir gyógyszer káros ?? Félek bevenni

Figyelt kérdés

Covidos lettem sajnos és az orvos ezt a gyógyszert írta fel, első nap 2x 8 szemet belőle, de félek bevenni.

Szerintetek mennyire káros ?

2021. okt. 20. 17:39
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
24%
Tehát a válasz meg is van miért kerülnek a favipiravirtól sokan lélegeztetőgépre.
2021. okt. 21. 12:07
 22/29 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező én nem adok tanácsot, csak elmondom nálam hogy volt.

Áprilisban Covid gyanúsan laza tünetekkel, (megváltozott szaglás és erős fejfájás) még a teszt előtt erőlködött a háziorvos hogy ezt nekem kiírja.

Kértem, hogy várjunk már eredményt, mert azért vakon nem szívesen szednék be minden vackot.

Pozitív lett a teszt, szóltam neki, ő kiírta a felhőbe, hogy szedjem. Párom ment be kiváltani a patikába, s ott látták, hogy még két antibiotikum is fenn van, elhozta ezeket is.

Péntek du, házorvost már hiába hívom, hogy ezekkel mi a fenét csináljak, egyáltalán mi az adagolás? Egyszerre kéne mind a hármat? Patikus csak annyit mondott a páromnak, hogy ha ezeket egyszerre beszedem, teljesen tropára vágom az emésztésem, probiotikum ide vagy oda.

Úgyhogy én önkényesen semelyikhez sem nyúltam. Tudom, lehet felelőtlen, de a Favipiravir mellékhatásai meg az érzékelt tüneteim között nem igazán éreztem, hogy akkora lenne a baj, hogy én most itt elkezdjem azt szedni. Különösen a magzatkárosító hatAnnyit eldöntöttem, ha esetleg romlanának a tüneteim, akkor azonnal elkezdem a Favit.

Hétfőn hívtam a dokit, hogy jó-jó, hogy ennyi gyógyszer, de ezt hogy kéne szedni? Ja, hogy mindet egyszerre? Oké én semmit sem szedtem.

Jött az üvöltözés, hogy mekkora hülye vagyok, majd mikor mondtam, hogy azt leszámítva, hogy semminek se íze, se bűze tökéletesen lenyugodott, majd megkért, hogy annak ellenére, hoigy nem szedtem be, juttassam el hozzá a beleegyező nyilatkozatot a gyógyszerhez...

2021. okt. 21. 12:17
 23/29 anonim ***** válasza:
42%
Bocsi, véletlen nem fejeztem be egy mondatot: különösen magzatkárosító hatása nem igazán tetszett, mert bár babát nem vártam, de egyszer már volt egy vetélésem és nem különösebben volt vonzó ez a mellékhatás.
2021. okt. 21. 12:21
 24/29 anonim ***** válasza:
54%
Érdekes dokik vannak, enyém annyit mondott ha netán szarul lennék hívjam fel, de nem kell semmi, teázzak, szedjek vitamint, mint úgy általában minden influenzában :D Én ezt tartottam és nem volt semmi :) Imádom a dokimat, még oltást se erőltet senkire, engem meg se kérdez a mai napig, hogy kérem-e az oltást, mert tudja, hogy kizárt.
2021. okt. 21. 19:24
 25/29 anonim ***** válasza:
22%

24

Felelőtlen orvos.

2021. okt. 21. 19:58
 26/29 anonim ***** válasza:
Miért lenne felelőtlen? Az oltás fontos, de covidra háziorvosként ha bizonyítékokon alapuló orvoslás szerint gyógyítasz ahogy kellene, akkor nem írsz fel semmit, maximum clexanet ha nagy a trombózis hajlam. Egyébként meg éppen olyan tüneti terápia kell, mint bármelyik másik légúti vírusra. A beteg meg mérje otthon a szaturációját. 95 alatt orvosi konzultáció kell.
2021. okt. 21. 20:03
 27/29 anonim ***** válasza:
Én kérném azt a Favipiravirt és remélem, kapok is, ha úgy adódik.
2021. okt. 21. 20:15
 28/29 anonim ***** válasza:

26

Egyetértek. Én mértem, nálam 99% volt, néha 98- de sosem volt 98 alatt. A pulzusom volt pár napig 90 felett néha, de reggelente se keltem 60-nál magasabb pulzusra. Annyit éreztem, hogy hamarabb elfáradok, de minden más légúti vírusban ilyen fáradékony az ember. Ráadásul én híg vérű vagyok, nehezebben alvad a vérem, így vérhígítót eleve nem adott volna, hogy elvérezzek és amiatt legyen bajom. Összességében jelentéktelen volt a vírus okozta panaszom, a nagy hiedelmek és pánikoltatás ellenére.

2021. okt. 21. 20:38
 29/29 anonim ***** válasza:
Kérdező, mi lett veled? Meggyógyultál már?
2021. nov. 10. 08:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!