Ha a párom náthás mennyi az esély, hogy elkapom?
Ma este megfázva jött haza, tüsszög, köhög és szerintem hőemelkedése is van.
Egészen eddig csókolóztunk, ma este már kevésbe de azért nem zártam el magamtól. Sok esély van rá hogy elkapom?
Vagy elkapod, vagy nem.
Rajtam most ment at egy komoly hanyos-hasmenos virus, nyilvan nem eroltettuk a testi kontaktust, de nem is nagyon tudtuk kerulni egymast, garzonban elunk.
O nem kapta el.
A náthát okozó vírusok többnyire mindig bennünk vannak, de az immunrendszer féken tartja őket. Amikor a sejtjeink lehülnek, a felmelegedéskor a vírusok hamarabb magukhoz térnek, és akkor tudják tömegesen megfertőzni a sejteket.
A legjobb megelőzés az emelkedő hőmérsékletű lábfürdő. Egy meleg vizes lavorban kell a lábat áztatni. Fokozatosan forróvizet kell hozzáönteni, olyan mennyiségben, amit még bír a láb. 10-15 perc után a lábat szárazra kell törölni és pl. gyapjú zokniban melegen tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!