Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » COVID fertőzés okozott valakin...

COVID fertőzés okozott valakinek maradandó/tartós egészségkárosodást?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok, aki túlélte, de azóta nem a régi, pedig meggyógyult elvileg. Mi változott meg, és mennyire befolyásolja a mindennapi életet? Melyik tűnet maradt vissza?

2021. szept. 24. 18:34
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
35%

20as nagyokos: mond neked valamit az a fogalom hogy sejtszintű immunválasz?

Ha nem akkor mássz szépen vissza az iskolapadba kb általános 7. osztályig.

Azért nem az antigén szintet vizsgálják, mert az oltások által termelt ellenanyag beépül a sejtekbe, és a szervezet egészére hat, tehát antigén teszttel nem minden esetben mutatható ki releváns eredmény.

2021. szept. 25. 08:30
 22/36 anonim ***** válasza:
5%

"Miért nem az antigén szintet vizsgálják?"

[link]

2021. szept. 25. 09:10
 23/36 anonim ***** válasza:
49%

"Azért nem az antigén szintet vizsgálják, mert az oltások által termelt ellenanyag beépül a sejtekbe, és a szervezet egészére hat, tehát antigén teszttel nem minden esetben mutatható ki releváns eredmény."

Álmodozzál csak, aztán majd meglepődsz. :D

2021. szept. 25. 09:55
 24/36 anonim ***** válasza:
36%
23as, vagy te lepődsz meg :-D Szíved joga nem oltatni de ha covidos leszel kérlek eszedbe ne jusson orvoshoz vagy kórházba menni, bízd magad az immunrendszeredre.
2021. szept. 25. 11:38
 25/36 anonim ***** válasza:
50%

Nekem csak egy olyan ismerősöm van, aki meghalt. Egyik barátnőm és családja talán elkapta régebben, de nem tesztelték le őket, úgyhogy nem biztos, ők tudtommal jól vannak. Egy olyan lány ismerősöm van, akiről tudom, hogy megjárta a kórházat és azóta is fullad, ha sietősen kell haladnia. Illetve nálunk a gondnok elkapta, hónapokat töltött kórházban és ő is jó szarul nézett ki még sokáig, nem tudom mi lett vele, őt se faggattam róla.

Viszont amikor oltatni mentem Budapesten, egy olyan pontra küldtek, ahol nem messze volt egy posztcovid részleg. Amikor ott vártam, pont jött ki néhány beteg az udvarra, hogy a kerítésen keresztül tudjanak pár szót beszélni a családjukkal, volt akit tolószékben toltak ki, annyira gyenge volt. Elég rosszul néztek ki szegények, egy fiatal srác is volt ott, de nyilván nem kérdezősködtem, úgyhogy nem tudom mit okozott nekik a covid.

Akinek nincsen ilyen ismerőse, az inkább örüljön neki. Szégyen, hogy itt egyesek hogy viselkednek, amikor mások egészségéről van szó.

2021. szept. 25. 11:59
 26/36 anonim ***** válasza:
12%

"Szíved joga nem oltatni de ha covidos leszel kérlek eszedbe ne jusson orvoshoz vagy kórházba menni, bízd magad az immunrendszeredre."

Köszi, áprilisban túlvoltam rajta, és nem kerültem se korházba, se lélegeztetőgépre.

2021. szept. 25. 12:03
 27/36 anonim ***** válasza:
64%
Persze, mindenkinek 10 ismerőse halt meg, 15 lélegeztető gépre került, 25 súlyos szövődményt kapott, a barát rokonának ismerősének nagynénjének fiának a menyasszonya pedig elvetélt. Az össz. halálozás pedig világszenten 0,65%. Hogyan jönnek ezek a számok össze? Emberek, ne hazudjatok még akkor sem ha fizetnek érte. Maradjunk a valóságnál!
2021. szept. 25. 18:19
 28/36 anonim ***** válasza:
59%

#15! El is felejtették? Akkor nekik is memória problémájuk van😜Bocs, de ezt nem tudtam kihagyni.

Én elég sok volt covidost ismerek, köztük magam is. Senki nem halt meg közülük. Sok olyan van viszont, aki tünetmentes volt, mert rendszeresen tesztelnek nálunk. Véletlenül derültek ki, semmi bajuk nem volt.

Egy emberrel találkoztam, aki kórházban volt miatta, de őt már a covidja után ismertem meg, 1 hónappal később még köhögött, pont úgy, mint én most, 3 héttel egy sima nátha után.(Biztos az, volt teszt.) Meg amúgy mindig "post náthám" van vagy fél évig. Illetve közeli rokonom még pár hónapig fura szagokat érzett. Hivatalosan ők is post covidosnak számítanak. Ezzel együtt is kb.1% a post covidosok aránya, a betegség mortalitása meg kb.0,5%. Szóval kicsit tényleg furcsa, hogy itt mindenkinek minden ismerőse belehalt, vagy ha véletlenül túlélte, akkor post covidos.

2021. szept. 25. 19:51
 29/36 anonim ***** válasza:
60%

"tünetmentes volt, mert rendszeresen tesztelnek"

A tesztelés nem tesz tünetmentessé, ne röhögtesd ki magadat másfél év után...

2021. szept. 25. 19:56
 30/36 anonim ***** válasza:
36%
28-as hagyd, mert, ha nem haltál meg, azt nem hajlandó elfogadni a sok agymosott idióta.
2021. szept. 25. 20:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!