ELISA teszten 8 AU/ml pozitivitási határérték mellett 51 AU/ml lett a Covid-19 elleni antitestjeim mennyisége. Elégséges az immunitásom?
Én is belefutottam egy hasonlóba, nekem 10-es határértékű mellett volt 19 az eredmény, a cég aki csinálta, pozitívra értékelte.
Sem a saját háziorvosom, sem a biztosítóm orvosa, sem a kormányzati honlap szerint nem elég ez- minimum 50 nek kel lenni.
Háziorvos állásfoglalást kért a tisztiorvostól, mivel a praxisában többen jártunk így. Válasz az volt, hogy nem kaphatunk 3. oltást és nem csak az antitestek számítanak, hanem a sejtes immunválasz is, amit ezek a tesztek nem mérnek.
Majd 1,5 hétre rá a média azzal bolt tele, hogy lehet menni 3. oltásért 4 hónap elteltével… ez nekem most fog lejárni
"Tehát ennél a tesztnél 8 tól pozitív, tehát "pozitív", tehát "védett"."
Nagyon jól gondolod.
"50 től "pozitív", amire adnak védettségi igazolványt is."
Ez viszont nem így van. A rendeletben nincs benne, hogy hány AU/ml után adnak védettségiigazolványt:
"60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet a koronavírus elleni védettség igazolásáról
(4) Az érintett az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, Magyarországon működő egészségügyi szolgáltató által laboratóriumban elvégzett, pozitív eredményű vizsgálattal igazolhatja, hogy szervezetében a koronavírus elleni ellenanyag jelen van...
(4b)...
a) ha az elvégzett laboratóriumi vizsgálat az érintett szervezetében valamely koronavírus elleni ellenanyag tekintetében pozitív eredményt hozott, az „Az igénylő szervezetében a koronavírus elleni ellenanyag jelen van.” szöveggel,..."
De ez csak annak kell, aki nem kapott oltást vagy letelt 6 hónap és lejárt a védettségi igazolványa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!