Baj, ha nem kértem a vakcinát 16 évesen?
(a védettségi hiánya ugyebár)
Remélhetőleg nem fogod elkapni.
"Baj, ha nem kértem a vakcinát 16 évesen?"
Hát ez majd utólag fog kiderülni. Mindenesetre figyeld a híreket és statisztikákat a világból, hogy hogyan alakul a fertőzöttek aránya, a kórházi kezelések, posztcovid komplikációk esélye a Te korcsoportodban. Ha megjelenik egy ujsághír, akkor kövesd vissza az információ útját az eredeti közleményig. Ott megtudod nézni, hogy hány embert foglalnak magukba az adatok, milyen tudományos hátterük van azoknak, akik publikálták.
A másik lehetőség, hogy Sinopharmot kérsz. Az szaporodásképtelen, inaktivált vírust tartalmaz. Ha választani kell, szerintem jobb az inaktivált, mint a szaporodóképessel való fertőződés. Az inaktiváló anyag, illetve az adjuváns (az immunrendszer felébresztésére), amit a Sinopharm tartalmaz, már régóta használatos az oltásokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!