Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A Covid elleni oltás által...

A Covid elleni oltás által kiváltott védelem miben másabb/jobb, mintha átesnél a víruson, és ez után maradna meg a szervezetben az immunitás?

Figyelt kérdés
Van valami különbség e két féle módon kiváltott immunválasz között?
2021. aug. 27. 17:01
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

"Eléggé sérültnek kell lenni agyilag, hogy nem tudod végre felfogni, hogy az oltás az esélyét csökkenti annak, hogy kórházba kerülj, szövődményei legyenek és hogy meghalj."

Éééés megérkeztünk a személyeskedéshez. Amikor minden logikai érved elfogy csak ez marad.

Mentálisan sérültnek csak azon oltásfanatikusok mondhatóak, akik annyira beszűkült látáskörűek, mint Te és a társaid.

Ellent egyedül Te és a haverjaid mondotok magatoknak, mindenféle logikát mellőzve. Ezért is mondtam, hogy továbbiakban nem érdekel bármiféle kamu érvelésed, bár az már nincs is, csak a személyeskedés. Lehet ez is az oltás műve, bár az olyanok, mint Te, valószínűleg előtte is ilyenek voltak. Na pá.

2021. aug. 31. 16:26
 22/24 A kérdező kommentje:

Ne égesd már magad, még az általad belinkelt cikk is téged cáfol meg! Elolvastad rendesen?

"A tanulmány rámutat az emberi immunrendszer szuperképességeire, ugyanakkor – mint azt a fertőző betegségekkel foglalkozó szakértők hangsúlyozzák – a koronavírus elleni oltóanyagok ettől függetlenül erős védelmet nyújtanak a súlyos, akár halálos megbetegedés kialakulása ellen. (.....) Az izraeli kutatók azt is megállapították, hogy azoknál, akik korábban átestek koronavírus-fertőzésen, de utána egy adagot a Pfizer-vakcinából is kaptak, erősebb az újrafertőződés elleni védelem, mint azoknál, akik valaha elkapták a vírust, de nem oltatták be magukat."

Mit nem értesz?? Az oltás hatékony, ezért szükség van rá. 90-95 százalékos hatékonyságú, vagyis ha beoltatod magad, rögtön ennyivel kevesebb az esélye annak, hogy lebetegszel. Oltás nélkül meg csak abban bízhatsz, hogy nem kapod el, ha pedig elkaptad, akkor már csak az immunrendszeredben. Sajnos sokan ráfaragtak ezzel, mivel a fertőzöttek nagyjából harmada szenved valamilyen elhúzódó, nem túl kellemes tünettől. És az a 2-3 százalék halálozás pedig egyáltalán nem kevés, hiszen már több mint 4,5 millió ember halt bele világszinten! És csak töredékük halt volna bele oltással.

Persze, ha túl esel rajta, lehet hogy védettebb leszel, erre voltam egyébként kíváncsi, azért tettem fel a kérdést. De miért kéne végigszenvedned a vírust, ha van ellene hatékony oltás, amivel töredéke lesz az esélye annak, hogy súlyos tüneteid legyenek? Az oltásnak az a célja, hogy felkészítse a szervezetet a vírus ellen az által, hogy a vírusnak bizonyos alkotóelemeit juttatja a szervezetbe. Így nem fogja váratlanul érni a valódi vírus, hanem már a fertőződés pillanatában fel tudja ismerni, és rögtön védekezni tud ellene. Oltás nélkül ez tudod mennyi idő?? 2 hét! Mire a szervezet egyáltalán védekezni tud, ez idő alatt szabadon terjeszted, akár tünetmentesen is! Ezért nem kéne ilyen felelőtlen gyökérnek lenni, mert oké ha neked épp szerencséd van, és semmi bajod tőle, de ki tudja hány emebert fertőzöl meg, és azok közül hánynak lesz valami baja.

Tényleg durva, mennyire sötétnek kell lenni ahhoz, hogy ezek után még mindig ne értse meg valaki, miért kell az oltás.. Lehet panaszkodni, hogy személyeskedünk stb.. de nem igaz, hogy érvek nélkül tennénk. Meg lett már cáfolva minden érvetek, szinte minden kérdésnél, ahol előjött ez a téma.

2021. aug. 31. 17:11
 23/24 anonim ***** válasza:
Én pont úgy látom, hogy az oltás mellett szóló minden érv kezd saját kardjába dőlni. Az elején is sejthető volt, most meg lassan minden erre világít majd rá. Na de felesleges vitáznunk, Ti nem hisztek el semmilyen, az oltásokat kicsit is megkérdőjelező tényt, én meg erős fenntartásokkal kezelem a mellette szólókat. Ha Ti így boldogok vagytok, akkor legyen úgy.
2021. aug. 31. 19:17
 24/24 anonim ***** válasza:

"Én pont úgy látom, hogy az oltás mellett szóló minden érv kezd saját kardjába dőlni"

Persze, csak erre semmilyen hiteles forrást nem tudsz mondani :D

2021. aug. 31. 19:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!