Hogyan lehet védettségi igazolványt szerezni oltás nélkül legálisan?
Ilyen vizsgálatra kell bejelentkezned:
"VÉDETTSÉGET IGAZOLÓ OKMÁNYHOZ SZÜKSÉGES VÉRVIZSGÁLAT"
Itt tudsz: koronavirusteszteles.hu
Ha átestél a fertőzésen és kialakult a védettséged akkor tudsz igényelni kártyát. Kapni fogsz egy leletet, amin rajta lesz minden szükséges adat (vért kell adni a teszthez egyébként, abból nézik meg). Utána elvileg az ügyfélkapun keresztül tudod intézni (idáig nem jutottam el, mert nekem negatív lett a tesztem, nem volt ellenanyagom).
#8 nem egybitesek.
Összefoglalva:
Védettségi igazolványt három legális módon lehet szerezni.
1. Ha valaki igazoltan fertőzött, háziorvos lejelentette, tesztelték stb, akkor automatikusan intézik.
2. Ha valaki csak gyanítja, hogy az volt, de nem tesztelték hivatalból, kérhet antitest vizsgálatot (de antiteste csak fertőzésen átesettnek vagy oltottnak van), de az csak 50-es értéktől felfelé elfogadott, ki kell fizetni a tesztet, plusz 3000-et a kártyára. Az igénylő felülethez idáig kellett az ügyfélkapu (nyár elején segítettem utoljára igényelni), átutalással kellett a 3000-et befizetni, és fel kellett tölteni mind a teszt eredményt, mind a befizetési igazolást.
3. Oltással.
Nincs negyedik út. Idáig egy orvosról hallottam, hogy trükközni próbált, de belebukott.
A 2-es a járhatónak tűnő út, de ha nincs megfelelő védettséged, akkor feleslegesen teszteltél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!