Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Nyirokcsomó megnagyobbodás oka?

Nyirokcsomó megnagyobbodás oka?

Figyelt kérdés

Tegnapelőtt reggel arra keltem, hogy nagyon fáj a felkaromtól egészen a hónaljam alatti részig, ha mozgatom a karom, aztán hamar rájöttem, hogy a hónaljam a fájdalom kiindulási pontja. Aztán idővel rájöttem, hogy ott egy pukli is, ami érintésre nagyon fáj, és nagyon megijedtem, mert csak a daganatra tudtam gondolni.

Tegnap is eléggé fájt még ha mozgattam, de nem annyira, mint az ezt megelőző napon. Ma már inkább csak ha nagyon magasra emelem a karom, de a pukli még mindig ugyanúgy ott van a hónaljamon.

Talán idővel elmúlik? Vagy mi lehet ez? Olvastam, hogy lehet szőrtelenítéstől vagy rossz dezodortól, de szőrteleníteni szerintem olyan 2 hete csinálhattam utoljára, dezodort meg egy hónapja váltottam, szóval ennek hamarabb kellett volna megjelennie, ha ezek miatt lenne.

Egyébként nem piros meg ilyesmi, nem is nagyon látszik közelről, viszont rendesen ki lehet tapintani kézzel a csomót.

Az utóbbi napokban elég gyengének éreztem magam, volt, hogy levert a víz (nálam sosem fordul elő ilyen csak úgy), meg olyan furán éreztem magam sokszor. Lázas nem voltam (legalábbis amikor megmértem), tegnap délután 37,1 ma délelőtt 36,9, teljesen normális szerintem. Esetleg valami bakteriális fertőzés lenne akkor, ami még az immunrendszerem is kicsit megviselte?

16/L

2021. aug. 17. 18:02
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Egyébként én már az elején is gyanakodtam erre, de ma egy podcast, ami a nyirokrendszer egészségéről szólt, megerősítette bennem a gyanút. Lehetséges, hogy azért gyulladt be az egyik nyirokcsomóm, mert 2-3 nappal azelőtt elhagytam a parfümös dolgokat? A tusfürdőmet és a testápolóm is parfümmentesre váltottam. Lehet, hogy ennyire dolgozott a szervezetem, hogy méregtelenítsen? (Feljebb írtam, hogy vettem egy új tusfürdőt, de az is parfümmentes, a dezodorom viszont alapból nem volt az, de most direkt olyat vettem, ami parfümmentes.)
2021. aug. 21. 22:58
 12/13 anonim ***** válasza:
Gócpont a szervezetedben valahol. Fog, piercing, beültetett anyagok okoznak ilyet.
2021. aug. 23. 01:21
 13/13 A kérdező kommentje:

Beültetett anyagok? Hát, egy kaktusztüske van már egy hete az egyik ujjamban, mást nem tudok mondani. xD

De az nem lehet, amit az ezelőtti válaszomban írtam?

2021. aug. 23. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!