Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Nyirokcsomó megnagyobbodás oka?

Nyirokcsomó megnagyobbodás oka?

Figyelt kérdés

Tegnapelőtt reggel arra keltem, hogy nagyon fáj a felkaromtól egészen a hónaljam alatti részig, ha mozgatom a karom, aztán hamar rájöttem, hogy a hónaljam a fájdalom kiindulási pontja. Aztán idővel rájöttem, hogy ott egy pukli is, ami érintésre nagyon fáj, és nagyon megijedtem, mert csak a daganatra tudtam gondolni.

Tegnap is eléggé fájt még ha mozgattam, de nem annyira, mint az ezt megelőző napon. Ma már inkább csak ha nagyon magasra emelem a karom, de a pukli még mindig ugyanúgy ott van a hónaljamon.

Talán idővel elmúlik? Vagy mi lehet ez? Olvastam, hogy lehet szőrtelenítéstől vagy rossz dezodortól, de szőrteleníteni szerintem olyan 2 hete csinálhattam utoljára, dezodort meg egy hónapja váltottam, szóval ennek hamarabb kellett volna megjelennie, ha ezek miatt lenne.

Egyébként nem piros meg ilyesmi, nem is nagyon látszik közelről, viszont rendesen ki lehet tapintani kézzel a csomót.

Az utóbbi napokban elég gyengének éreztem magam, volt, hogy levert a víz (nálam sosem fordul elő ilyen csak úgy), meg olyan furán éreztem magam sokszor. Lázas nem voltam (legalábbis amikor megmértem), tegnap délután 37,1 ma délelőtt 36,9, teljesen normális szerintem. Esetleg valami bakteriális fertőzés lenne akkor, ami még az immunrendszerem is kicsit megviselte?

16/L

2021. aug. 17. 18:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Valószínű vírus miatt van, ne aggódj, majd elmúlik.

A daganatos nem fáj állítólag, csak mikor már olyan méretű.

2021. aug. 17. 18:20
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen, én is csak ma délelőtt olvastam, hogy elvileg a daganatos nem fáj, ez kicsit megnyugtatott, de még mindig aggódom, mert sosem volt még ehhez hasonló bajom. Szóval teljesen magától is rendbe jöhet?
2021. aug. 17. 18:43
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, amint a szervezeted feldolgozta a kórokozót. Előfordulhat, hogy egy ideig még fájdalmatlanul duzzadt marad utána (1-2 hét), az is teljesen normális! Idő kellhet neki, míg visszamegy a normális méretére.

Nekem pl van egy a nyakamnál, ami picit nagyobb maradt, de többször voltam vele ultrahangon, és minden oké vele. Ezek kiválasztó szervek, a méreganyagokat szűrik, ezért az elváltozás. Ne aggódj miatta. :)

2021. aug. 17. 18:48
 4/13 A kérdező kommentje:
Meg ha vírus is okozta, akkor sem tudom, hogy mitől. Mármint olyan vírus lehet, amit csak random elkaptam az utcán, vagy olyan, ami közvetlen a hónaljamat érintette (ha már itt jelent meg ez a gyulladás)? Annyira bepánikoltam, hogy konkrétan ma elmentem és vettem egy új dezodort meg tusfürdőt, hátha azok miatt van, és nem is merek a következő napokban rákenni semmit sem a hónaljamra a lehetséges gyulladás miatt.
2021. aug. 17. 18:48
 5/13 A kérdező kommentje:
#3 Oké, megnyugtattál, köszönöm!
2021. aug. 17. 18:49
 6/13 A kérdező kommentje:
De tényleg, hogy tudnám legközelebb ezt megelőzni? Hihetetlenül ritkán leszek beteg vírus/baktérium által, max. 1-2 évente, ezért meg is lepett, hogy valamit elkaptam, főleg így nyáron.
2021. aug. 17. 20:35
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy egyszerű megfázás is okozhatja, ami mondjuk annyi tünetet ad, hogy kapar a torkod, vagy bedugul az orrod, nem kell, hogy full beteg legyél. A hónalji nyirokcsomó megnagyobbodás többnyire felső légúti nyavalyák miatt szokott lenni.
2021. aug. 18. 11:38
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Engem megcsípett egy kullancs februárban. Kb 8-10db nyirokcsomóm duzzadt be tőle a nyakamon, tarkómon, hónaljamban. Mégegyszer mondom hogy februárban. Az apraja eltűnt, de a nagyja még kitapintható, csak összement. :/ aztmondták lehet hogy örökre ott marad ha egyszer kijön,.csak néha összemegy, néha megduzzad. :/ ja és igen. Nekem nagyon szokott fájni, mintha a kést forgatnák a nyakamban/hónaljamban. Nekem is aztmondták hogy az nem baj, az lenne a baj ha nem fájna, csak ott lenne.
2021. aug. 19. 04:33
 9/13 A kérdező kommentje:
Oh, sajnálom. Nem is tudtam, hogy ilyet is okozhat egy kullancs. Akkor még nekem volt szerencsém, hogy csak 1-2 napig fájt nagyon.
2021. aug. 19. 12:52
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ugyhogy nyugalom. A fájdalmat, 3 cm alatti nycs elvileg 99%-ban nem rossz indulatú. :)
2021. aug. 19. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!