Átestem a Covid-19-en, oltassam magam?
Nem másoktól várom, hogy megmondják, mit csináljak. Tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
Február végén elkaptam a koronavírust. Könnyű lefolyású volt, de kellett 1 hónap, mire teljesen felgyógyultam. Azóta is furcsának érzek bizonyos szagokat és ízeket, de egyébként más bajom nincs.
Kicsit félek az oltás utáni szövődményektől, illetve nem tudom, elég idő telt-e el ahhoz, hogy beoltassam magam. Viszont nem szeretnék teljes bezártságban élni, ha újra korlátozásokat vezetnek be. Szeretnék majd külföldre is utazni jövő évben.
Saját esetemben legszívesebben a kínait választanám, mert az "gyengébb", de azzal nem fogok tudni utazni, ha nem fogadják el más országokban. Ezért a Pfizer a következő, ami eszembe jut.
Ha hasonló helyzetben vagy/voltál, leírnád a tapasztalataidat, gondolataidat?
Novemberben voltam covidos, bőven van ellenanyagom, kaptam érte szegénységi bizonytványt, nem kértem oltást.
Alig voltak tüneteim anno, emiatt feleslegesnek tartom magam számára az oltást.
A Pfizert azért átgondolnám, én is átestem a Covidon áprilisban, de a fogászati ellátás miatt lehet hogy valamelyiket fel kell hogy vegyem, bár én is nagyon félek. Lépj be ebbe a csoportba, és olvasgass. Tudom h mindegyik vakcinának vannak mellékhatásai, de amiket itt olvasok az nagyon durva.
9)es vagyok. Miert lettem lepontozva? Tenyeket kozoltem.
Az oltastol ne felj, nekem kb nem volt semmi mellekhatasa.
Szia!
Február végén kaptam el a covidot a párommal. Egy hónapig voltam beteg. Nagyon-nagyon megviselt a dolog. A legijesztőbb a fulladás volt, ami a mai napig periódikusan jelentkezik.
Engem az motivál, hogy nem akarok még egyszer átesni ezen a szron. Szörnyű volt. A családom több tagja is kórházban feküdt, Nagypapám meghalt.
Csütörtökön kapjuk meg az első Pfizert. Kicsit félek miatta, de majd leírom, hogyan alakult.
Köszi nektek is a válaszokat!
A fejlemény az, hogy elmegyek az általános éves szűrővizsgálatokra. Ha mindent rendben találnak, akkor nyugodtan megyek el utána az oltásra. Hogy melyik lesz, nem tudom. Valószínűleg az, amelyiket éppen adják. :)
Milyen általános éves szűrővizsgálatokra gondolsz, kérdező?
Csütörtökön megkaptuk az első Pfizert a párommal. Évszre se vettem, amikor beadját. Este hőemelkedésem volt, nagyon-nagyon fáradt voltam. Volt két óra kb, amikor ezek a hideg-meleg hőhullámok vertek le, pont úgy, mikor covidos voltam. Illetve, ilyen erős izomlázféle volt a bal karomban, ahova adták, nehezen is tudtam a fejem felé emelni a karom, de mára már elmúlt. De, ennyi. Mára már jól vagyok. Páromnak ennyi baja se volt (karfájás, fáradtság szintén). Túl élhető a dolog, remélem, a második oltás se lesz sokkal vészesebb. 15-ös vagyok.
Szia!
Labor (vérvétel + vizelet), hasi UH, belgyógyász, nőgyógyász.
Voltam is mindenhol, és mindent rendben találtak.
Az ok, amiért szerettem volna ezeken túlesni, mert sokszor fáj a hasam és puffadok. Ha netán valami komolyabb baj, gyulladás, akármi kiderült volna, akkor lehet, még jobban átgondoltam volna ezt az oltás témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!