Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit fogunk csinálni, ha jön...

Mit fogunk csinálni, ha jön egy olyan variáns, ami ellen az oltások nem működnek?

Figyelt kérdés
2021. aug. 9. 11:50
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
28%
Azert kellene megerteni, es kellett volna, hogy nem az a lenyeg, hogy aki fel a betegsegtol, az ne kapja meg, hanem tunetmentesen se terjesszuk. Ha visszaszorulna a virus, aminek resze az oltas, nem volna kepes mutalodni sem. Ujabb es ujabb oltas es mikor szukseges, lezaras kell. Az elejen megfogva nem jutottunk volna idaig.
2021. aug. 9. 13:08
 12/25 anonim ***** válasza:
47%
Akkor majd módosítják az oltoanyagot. A vírus géntérképe megvan nyilvan tudosok tisztaban vannak a mutacios valtozasokkal is. A virus genterkepe alapjan eloallitanak majd egy modositott oltast. De nem vagyok tudos csak mintha mondtak volna tv-ben hogy ilyen helyzetben modositjak az oltoanyagot. De ha van itt biologus vagy biokémikus javitson ki. Lécci! ☺
2021. aug. 9. 13:52
 13/25 A kérdező kommentje:
Hát ez tök jó, csak mire legyártanak belőle az egész világnak elegendő adagot, évek telnek el. És ez pont elég, hogy előjöjjön még egy halom mutáns, és kezdődhet minden elölről.
2021. aug. 9. 14:07
 14/25 anonim ***** válasza:
86%

#12: Akkor módosíthatnák, hogy tényleg védjen is, ne csak valószínűségi latolgatás legyen a vakcina, nem utolsó sorban figyelve arra, hogy ne legyenek akár egész életre szóló mellékhatásaik (menstruációs/hormonális zavarok - esetleges meddőség kialakulásának veszélye, megemelkedett vérnyomás és pulzusszám - nyugalmi állapotban, amely csak gyógyszeresen kezelhető, - szívizomgyulladás - vérrögképződés lehetsége, idegrendszeri/mozgásszervi "rángatózások"...stb). A lista már így is hosszabb, mint kellene lennie és még a hosszú távú mellékhatásokról senki nem is tud semmit. A felsoroltak közül párat saját ismerőseim körében is tapasztaltam.

Ezeket a mérleg egyik nyelvére helyezve, a másikra pedig azt, hogy talán megvéd a vakcina a vírust ellen, amit talán elkapok (vagy nem) és talán nem is fertőzök annyira le másokat...hát köszi én kihagyom.

Mindezenáltal ha elkapom a covid-ot akkor ígyis vagy súlyos lesz a lefolyása vagy nem, továbbadhatom vagy nem. Ellenben ha beoltatom magam akkor ugyanez a helyzet csak rájön az előbb felsorolt "nem várt" mellékhatások bármelyike (vagy akár eddig ismeretlen mellékhatás is), aztán nézhetek, mint Rozi a moziban, mert a kutyát nem fogja érdekelni (vagy ráfogják, hogy nem az oltástól van, vagy jobb esetben igen csak nem tudnak vele mit kezdeni - szerencsésebbeknél talán valamit kitalálnak rá).

2021. aug. 9. 14:10
 15/25 anonim ***** válasza:
35%

Poszt covid tünetek a teljesség igénye nélkül:

-Extrém fáradtság

-Légszomj

-Memóriazavar, 'ködös' elme, koncentrációzavar

-Szédülés

-Alvási problémák

-Izületi fájdalmak

-Kiütések

-Íz és szagérzékelés megváltozása

Természetesen a betegség lefolyása alatt fokozott eséllyel alakulhat ki vérrög, bénulás, tüdőgyulladás és egyéb tünetek.

Ezekben a covidból felgyógyultak igen nagy százaléka szenved, több nagyságrenddel több, mint az vélt vagy valós mellélhatásokban.

"Ezeket a mérleg egyik nyelvére helyezve, a másikra pedig azt, hogy talán megvéd a vakcina a vírust ellen, amit talán elkapok (vagy nem) és talán nem is fertőzök annyira le másokat...hát köszi én kihagyom."

Érdekes módon az összes magas átoltottsággal rendelkező országban 95+%-ban olyan emberek fekszenek a kórházban covid miatt, akik nem voltak beoltva.

Tehát az oltás véd, hiába akarod tagadni.

2021. aug. 9. 14:54
 16/25 anonim ***** válasza:
65%

Higgy a statisztikának, a valóságban meg az oltottak is ott fekszenek benn. :) Én nem tagadok semmit, a valóságot veszem alapul, nem a hamisított adatokat meg a propagandista oltásfanatikus terjesztőket. Szóval nem, nem véd az oltás. Legalább is az eredeti célját nem érte el, cserébe csomó nem várt mellékhatásokkal jár(hat).

Igen, létezik a poszt covid, ami egyáltalán nem biztos, hogy kialakul.

Akkor melyik a jobb? A fertőzés és annak lehetséges mellékhatásai (ha egyáltalán elkapod), vagy egy oltás, amely talán véd/talán nem és annak lehetséges mellékhatásai?

Számodra az oltás. Én meg lehet sosem leszek covid-os, ami nem is lenne gond, ellenben ha beoltatnám magam, ki tudja mi vár rám. Ennyit erről.

2021. aug. 9. 15:03
 17/25 anonim ***** válasza:
21%

Látszik, hogy értelmezési problémáid vannak, de segítek azért:

A kórházban covid miatt bent lévők 95+%-a nem oltott. Tehát van 1-5% közötti, aki be van oltva. Érthető? Sehol nem állítottam, hogy 100%-os védelmet nyújt, csak hogy nagyságrendekkel csökkenti a bekerülés esélyét.

"Igen, létezik a poszt covid, ami egyáltalán nem biztos, hogy kialakul."

Valóban, csak mondjuk különböző kutatások 10-30%-a közé teszik a valószínűségét, ami igen magas.

"A fertőzés és annak lehetséges mellékhatásai (ha egyáltalán elkapod), vagy egy oltás, amely talán véd/talán nem és annak lehetséges mellékhatásai?"

Hacsak nem egy remete vagy, vagy éppen nem egyedül élsz egy tanyán 7/24 home-officeolva és mindent házhozrendelve, akkor egy ilyen virulenciájú vírusnál csak idő kérdése, hogy mikor kapod el. Lehet nem most, se 1 hét múlva, de valamikor megtalál. A delta majdnem olyan virulens mint a bárányhimlő, tehát csak az idő a kérdés, nem az hogy elkapod-e (persze ha a fenti 2 eset nem áll fent).

"Higgy a statisztikának, a valóságban meg az oltottak is ott fekszenek benn. :) Én nem tagadok semmit, a valóságot veszem alapul, nem a hamisított adatokat meg a propagandista oltásfanatikus terjesztőket"

Valóság, azaz a Gődény és társai? Mi Hazánk?

El kellene fogadni azt a tényt végre, hogy ha egy autópályán szembe mész a forgalommal, akkor valószínűleg te vagy a hülye, és nem a másik 1000 autós.

(Gyakorikérdéses 'én tudom az igazságot' vs a világ összes virológusa/immunulógusa)

2021. aug. 9. 15:20
 18/25 anonim ***** válasza:
62%

Nem tudom honnan szülöd ezt a 95% vs 5%-ot de hidd csak el. :D

Home office-ban vagyok de párom kórházban dolgozik, lassan 2 év alatt nem kapta el sem ő, sem én. Úgyhogy eddig ez nem jött be (pedig covidosokkal is dolgozott, ápoló és csak most nyár közepén oltatta be magát, muszájból).

Egyébként aktívan járok sportolni, megyek amerre csak tudok, nem fosok a vírustól. Hagyjál már Gődénnyel, azt sem tudtam ki az egy jó ideig, rákerestem de ő meg már annyira a másik véglet, hogy az is taszít. Engem nem érdekel az ilyen. Mi hazánk? Az még létezik? :D

"El kellene fogadni azt a tényt végre, hogy ha egy autópályán szembe mész a forgalommal, akkor valószínűleg te vagy a hülye, és nem a másik 1000 autós."

Ha 50 millió ember állít valamit, attól még nem biztos, hogy igaz is. Én ilyesmikben nem hiszek, csak mert valakik mondják. Ha azt tapasztalnám, hogy jó az oltás, akkor nem voksolnék ellene, de nem ezt tapasztalom, ezért nem is oltatom magam. Engem nem érdekel senki véleménye meg tukmálása.

2021. aug. 9. 15:36
 19/25 anonim ***** válasza:
0%

Tájékozódni, tájékozódni!!! Nem csak a hivatalos politikai és gazdasági érdekek mentén sulykolt propagandát hallgatni!!!

[link]

[link]

2021. aug. 9. 19:02
 20/25 anonim ***** válasza:
11%

"Nem tudom honnan szülöd ezt a 95% vs 5%-ot de hidd csak el. :D"

CDC, NHS, Izraeli egészségügyi minisztérium adatai.

De persze, szerinted ezek mind kamuk.

"Ha 50 millió ember állít valamit, attól még nem biztos, hogy igaz is."

Ha 50 millió szakember állítja akkor az igaz, bármennyire is akarod itt az igazsághuszárt játszani.

Ez kb. olyan mintha azt állítanád, hogy a kardiológusok nem biztos, hogy igazat mondanak akkor, amikor azt mondják, hogy ne egyél csülköspacalt zsíroskenyérrel és kólával minden nap 3x, mert szívinfarktust fogsz kapni. Szerinted ez "lehet igen, lehet nem".

2021. aug. 9. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!