Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Kiutazhatok horvátba, ha 12...

Kiutazhatok horvátba, ha 12 napja kaptam meg a 2. oltást?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 07.28.-án megyek a 2. Pfizer oltásomra és 08.09.-én utazok horvátba. Nem tudom pontosan hogy van, hogy el kell-e telnie a 2 hétnek, hogy meglegyen a teljes védettség és csak úgy engednek ki vagy elég “csak”, ha mindkettő oltást megkaptam... A jogszabályban úgy szerepel, hogy mindkét oltást fel kell venni, de biztosra szeretnék menni, hogy biztosan átléphetem a határt...

Előre is köszönöm:)

2021. júl. 22. 15:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

7-es

A gondolatmeneted ott hibázik, hogy tavaly ugyanúgy elment ez a kör, pedig akkor semmiféle oltás nem volt még. Most persze elegáns erre hivatkozni, de persze a kiutazók fele - máshonnan még több - most sem az.

Hozzánk meg egyébként egyáltalán nem jönnek most külföldiek, szíveskedj utánaolvasni, csak nekünk kell mindenáron mászkálni.

2021. júl. 23. 19:11
 12/13 anonim ***** válasza:

11

"Csak nekünk kell mindenáron mászkálni"

Mindenáron mászkálni. Na ez az őskádári mentalitás. "Nocsak, utazgatunk, utazgatunk? Járvány volt, fiatalember. Maradjon csak szépen még egy pár évet a fenekén. Mi is itthon maradunk, ahogyan a tisztességes melós kisembertől elvárható, miért akarna maga elmenni a tengerhez, amikor mi is kibírjuk, ha nem megyünk."

"Hozzánk meg egyáltalán nem jönnek külföldiek"

"szíveskedj utánaolvasni"

Én nem olvasgatni szoktam, hanem megtapasztalni a saját szememmel. Lehet, hogy Bázakerettye-felsőn nincs most idén turista, de én budapesti vagyok, csak a foci EB kapcsán jött be százezres nagyságrendben külföldi. És akkor még vedd hozzá a július-augusztusban turistáskodó népeket még ha valóban nem éri el a 2019-es számokat valóban a turizmusunk.

"tavaly ugyanúgy elment ez a kör, pedig akkor semmiféle oltás nem volt még"

A tavalyi az egészen másik szituáció volt, pont az oltások hiánya miatt. A briteknél ahol ""tombol"" a negyedik hullám, nemrégiben enyhítettek, mert nem az esetszámokat kell nézni (pozitív tesztek), hanem a súlyos eseteket és a kórházi leterheltséget. Ez pedig zéró, hiszen a lakosság kétharmada immunizált. Nem tudom milyen statisztikából dolgozol, amely szerint a kiutazók fele nem oltott, de határellenőrzést a horvát fél nagyon komolyan veszi. Én konkrét tapasztalatról tudok beszámolni, egy nemzetközi menetrend szerinti buszjáratról, ahol körübelül a 45 utasból mindössze néhánynak volt tesztje, a többiek mind oltással lépték át a határt. Az, hogy a külföldi turisták hogyan utaznak be valahova illetve hol keverednek, azzal nekünk mi dolgunk van? Beoltattuk magunkat, nincs mitől félni. Aki nem kért az oltásból, az saját felelősségére döntött így, vállalva az ezzel járó következményeket. Ne kelljen már szolidaritásból lehuzanni a repülővel mindenkinek, azért mert valakik nem voltak hajlandóak felvenni az ejtőernyőt.

2021. júl. 24. 10:44
 13/13 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom h ha megvan a védettségi kártya mehet.

De Horvátország szigorított sok mindenben.

2021. júl. 27. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!