Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Kész, világos, hogy az oltások...

Kész, világos, hogy az oltások nem értek semmit?

Figyelt kérdés

1. Nyár van

2. A halálesetek is rohamosan növekednek

[link]

2021. júl. 20. 20:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Látom, hogy az oltáspártiak csak annak a statisztikai adatban hisznek, amit az oltáspártiak "gyártottak"! :))

Az az apró ellentmondás sem zavarja őket, hogy a vakcinákat megkerülő mutánsok és a halálozások akkor kezdtek robbanásszerűen növekedni amikor az oltásokat kezdték tömegesen alkalmazni!

2021. júl. 21. 08:58
 12/14 anonim ***** válasza:
43%

Nincs vakcinát megkerülő mutáns.

De az adatok attól függetlenül még mindig bizonyítják az oltások hatékonyságát. Nehéz beismerni az antivax igazságkutatóknak.

Kórházban kezeltek 3%-a van beoltva, a halottaknak pedig 0,5%-a oltott.

Ezt nehéz cáfolni.

2021. júl. 21. 09:17
 13/14 A kérdező kommentje:

9

Én a 80%-os hatékonyságot az egy oltás utánra értettem. És tünetes betegség elleni védelemre. Legalábbis az eredeti és Kent variánsra ez volt leközölve. Az azért érdekes, hogy az eredeti vírusra az 1 és 2 oltás 80% illetve 95%-os védelmet nyújt, még a deltára 10% illetve 88%-os védelmet. Valami ezekkel az adatokkal egész biztos nincs rendben.

Ugyanakkor szerintem nem ajánlatos nagyon összehasonlítani az esetszámok és elhalálozások számának arányát ilyen távoli időpontok között, ugyanis az Egyesült Királyságban az utóbbi hónapokban elképesztően megnövekedett a tesztelési kapacitás. Ott tartanak, hogy aki akar az akár mindennap letesztelheti magát. A gyógyszertárakban bárkinek adnak tesztet bármikor és ugyanezt a munkahelyek is biztosítják alkalmazottainak. Nem csoda, hogy sokkal több elvégzett tesztelés után sokkal magasabb lesz az esetek száma is.

2021. júl. 21. 14:40
 14/14 sadam87 ***** válasza:

"Az az apró ellentmondás sem zavarja őket, hogy a vakcinákat megkerülő mutánsok"

Ilyenről jelenleg nem tudunk (ahogy a 12. válaszoló is írta).

" a halálozások akkor kezdtek robbanásszerűen növekedni amikor az oltásokat kezdték tömegesen alkalmazni!"

A halálozások január vége fele voltak a csúcson.

[link]

Addig kb 70 millió oltást adtak be be világszinten (a világ népességének kb. 1 %-a). Azóta bő 3,5 millió oltást adtak be (ez nem egyenlő az olottak számával, mert a legtöbb oltás két dózisos.)

[link]

Ugyan nem mondom, hogy nagyon durván csökkent volna a halálozás (de világszinten még nagyon alacsony az oltottság is), deazért hogy növekedett volna az oltások kezdete óta, az fonoman szólva is nem igaz.

Amúgy ítt látszik, mikor jelentek meg a főbb variánsok (pontosabban mikori mintákban azonosították őket először).

[link]

Ha úgy megnézed, még bőven a tömeges oltások előtt.

Én ezen az "érvelésen" még dolgoznék.

"Én a 80%-os hatékonyságot az egy oltás utánra értettem."

Az nagyon jó, csak akkor az állításod nem igaz.

"Valami ezekkel az adatokkal egész biztos nincs rendben."

Ezt az alapján mondod, hogy...?

"Ugyanakkor szerintem nem ajánlatos nagyon összehasonlítani az esetszámok és elhalálozások számának arányát ilyen távoli időpontok között, ugyanis az Egyesült Királyságban az utóbbi hónapokban elképesztően megnövekedett a tesztelési kapacitás."

Ez akár jogos érv is lehetne, csak sajnos nem igaz...

[link]

Jó, a januárihoz képest tényleg többet tesztelnek. (Kb. kétszer annyit. A halálozás meg 30-szor magasabb volt.) De március óta meg épp kevesebbet tesztelnek valamivel...

(Modnjuk én nem is hasonlítottam össze a jelelegieket az akkori esetszámokkal... Ha arra akarsz célozni, hogy az elmúlt hetek esetszámnövekedéséről írtam, az elmúlt egy hónapban kb. 20%-al növekedett a tesztek száma. Az talán nem olyan elképesztő...)

De megnézhetjük a pozitív tesztek arányát is, az is szépen növekszik:

[link]

(Mondjuk annak a fonalát már elvesztettem, hogy a tesztszámok kapcsán akkor most mi mellett is érvelnál ebben a vitában. :o )

2021. júl. 21. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!