Miert pontozzatok le a tapasztalaton alapulo valaszokat?
A kerdesem elsosorban azokhoz szol (de masok velemenye is erdekel), akik lepontozzak azokat a valaszokat, melyek a vakcinaciot koveto tulzott oltasi reakciokrol es/vagy mellekhatasokrol szamolnak be. Miert csinaljatok ezt? Mit ereztek? Ugy kepzelitek, ha a valaszokat lepontozzatok, a tapasztalat eltunik?
Azert kerdezem, mert ugy gondolom a valosagot nem lehet lepontozni es a vakcinacio szempontjabol is kontraproduktivnak tartom az esetleges mellekhatasok tagadasat, vagy az ilyesmit elszenvedok problemainak bagatellizalasat.
A kerdes nem a vakcinak melletti vagy azok elleni kampany celjara szolgal. Az ilyen jellegu valaszokat keretik mellozni.
Ha véleményt is fűz mellé, akkor lehet, hogy a véleménnyel nem ért egyet a lepontozó.
Ha csak tényeket, akkor a lepontozás azt jelentheti, hogy az illető valamilyen okból kétségbe vonja a válaszban írtakat (ld. 10-es).
Koszonom a valaszokat.
#6: A jelentessel egyetertek. Ugyanakkor pont az a problemam, hogy olyan kerdesek alatt, amik tanacsot kernek egy-egy problema kapcsan is folyamatos a lepontozas es a bagatellizalas. Holott peldaul egy melltajeki enyhe szuro fajdalom utalhat szivizomgyulladasra, ami meg ha enyhe is, kivizsgalast igenyel, a kesobbi hegesedes miatt, ami fizikai megterhelesnel problemat okozhat. Ugyanezt lattam petefeszek koruli szuro fajdalomra valo panaszkodasnal, pedig ott is ki kell zarni a gyulladast, ha megis az, azt kezelni szukseges. Es meg szamos peldat hozhatnek. Es ezt felelotlensegnek tartom.
Az meg, hogy ki mivel tomi magat, mas lapra tartozik.
#10: Kellene egy kicsit gyakorolni az olvasast es akkor megertened mirol szol a kerdes.
Egyreszt a gyakori nem a statisztikak, hanem az egyeni kerdesek es problemak szinhelye. Meg ha egy mellekhatas gyakorisaga populacios szinten nem szignifikans is, az egyennek fontos.
Masreszt, eppen ezert fontos az egyeni esetek jelentese a bagatellizalas es tagadas helyett, hogy nagy mintan kideruljon van-e osszefugges. Ha senki nem jelenti, mert a tobbseg megprobalja bagetellizalni inkabb es masokat is erre biztat, honnan lesz statisztika te nagyon okos?
18: Teged meg az ostobasagod es elhamarkodott cimkezesed miatt. En ugyanis nem magamrol tettem fel a kerdest, nem osztottam meg tapasztalatot leven nekem nincs.
Btw, en nem tapasztaltam, hogy a tapasztalatokat megosztok arrogansak lennenek, de meg ha igy is lenne, nem azt kell pontozni, hanem a valasz hasznossagat. A tied nem hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!