2 Sinopharm után beadathatok 2 Modernát?
Nem keverik a vakcinákat? Én Astra után Pfizert kaptam másodiknak. Külföldön is sokaknál bevált ez így. Mondjuk ha már beadattál kettőt, szerintem felesleges mégtöbbet...
Most volt szó a vakcinák keveréséről.
Bár a kérdező külföldön él v van,ha jól értem,itthon holnap lesz valamiféle infó róla.
Én azt hiszem,ebben a félévben a két kínai után a harmadik kört kihagyom,legalább egy fél évet várok.
Nem mellesleg nem véletlenül választottam,semmiképp nem keverném egyikkel sem.
Jövőre esetleg meggondolok egy Pfizert.
Ha nem csak felületesen tájékozódnátok, akkor tudhatnátok, hogy a kínaival beoltottaknak felesleges egy harmadik, mert kb. semmit nem ért bizonyos kornáo, csoportnál. Tehát még mindig a deltával szemben érdemesebb az mRNS vakcina.
Ahogy írta valaki, külföldön (de lehet már itthon is elkezdték?) keverni a vakcinafajtákat.
Valamint hír is van arról, hogy pl Romániába átmennek magyarok Pfizerért. Külön hír volt egy bácsi esete, aki a két adag kínai után -miután az antitesarányát megnézette, és gyegűnge szám jött ki (és itt a baj a kínaival, nem elegendőt termel) átment Romániába 2 Pfizerra, és 4 oltást kapott (ami igazából 2 oltás csak 1-1 adag).
Egeszen elkepeszto, hogy az alapvetoen invaziv orvosi beavatkozasnak szamito vakcinacio gyakorlatilag egy olcso zsibvasar szintjere sullyedt. Hihetetlen. Ahogyan az is, hogy teljesen laikus, az immunologiat a jarvanysajtobol tanulo emberek az ostobak teljes magabiztossagaval mernek pro vagy kontra kijelenteseket tenni egy olyan temaban, amiben a kutatasok meg meglehetosen hianyosak. Komolyan ugy erzem, hogy egyesek nagyobb gondot forditanak egy vasalo kivalasztasara, mint annak megfontolasara, hogy mikor es milyen anyagot engednek a testukbe.
Itt van a WHO velemenye a vakcinak mixeleserol, friss, hetfoi. A linken az eredeti videora mutato link is elerheto.
Második válaszoló vagyok, itthon is lehet már keverni, mert én itthon kaptam Pfizert Astra után és sokan mások is.
Szülők is így kapták. Astra után Pfizert.
Friss hír az is, hogy Thaiföldön a kínai vakcinával (2x) oltott orvosok sorra betegednek meg a deltától. Ezért most gyorsan beoltják őket másik vakcinával. (Ha jól emlékszem vektor vakcinával.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!