Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » AIDS- tesztre éhgyomorra kell...

AIDS- tesztre éhgyomorra kell menni?

Figyelt kérdés
Nagyon fontos lenne a válasz,mert ma mennék,8ig vna rendelés!Előre is köszi a válaszokat!
2010. aug. 26. 16:57
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Szerintetek, ha a fogorvos azt mondta,mikor olyan fehéres volt a nyelvem széle,hogy az a rágcsálástól van(akkor tényleg az idegességtől sokat rágcsáltam tudom hülyén hangzik ,de hát vizsgáim voltak :D), és mondta,hogy ha abbahagyom elmúlik,és tényleg akkor elmúlt. De külsőre úgy nézett ki,mint a szájpenész. Szerintetek hihetek a fogorvosnak?Eddig sosem csalódtam benne.
2010. aug. 26. 17:13
 12/20 anonim ***** válasza:
Menj el, addig úgyse nyugszol meg. De szinte biztos, hogy nem vagy HIV fertőzött. Mo-n nagyon kevés van, elég kicsi az esély, hogy pont összeakadtál egyel:D De jobb az óvatosság:D
2010. aug. 26. 17:15
 13/20 anonim ***** válasza:

A szájpenész más, a tünetes hiv egyik formája az oral hairy leukoplakia - a szájpenészt gomba okozza (candida) az oral hairy leukoplakia-t vírus (Eppstein-Barr vírus a neve). De a hiv fertőzés ilyen tünetei nem a fertőzés után azonnal szoktak jelentkezni. 2-3 év múlva már jelentkezhet ilyen tünet (hosszú távú túlélők akár 10 évig vagy tovább is tünetmentesek). De a szájpenész mindenképpen az immunrendszer nem kifogástalan állapotát mutatja (akár igazi szájpenész, akár nem) így érdemes kivizsgáltatnod magad (csináltass egy vérképet is). A párod kenje be a péniszét betadine kenőccsel, menjen el szakorvoshoz (bőrgyógyász) meg hiv szűrésre is, de a piros makk bármilyen nemi betegségre utalhat, nem tipikus hiv jel és általában nem is az, ezt klinikai kép alapján megmondani nem lehet. Ne féljen, jobb megtudni, mi a helyzet. Ha biztos eredményt akartok, akkor 4 héttel az esetleg fertőzést okozó esemény után menjetek tesztre (ha alapos ok van a gyanakvásra, ilyenkor negatív eredmény után mégegy ismétlést szokás csinálni 2-4 hét múlva). Ez az ablakperiódus. Ezt gondolom tudjátok.

Szóval menj, és ne aggódj!

Szólj, ha bármilyen segítség kell.

20 éves (hiv+) lány

2010. aug. 26. 17:16
 14/20 anonim ***** válasza:
Az azonosíthatóság kedvéért - én kérdeztem, mikor volt az eset. Utolsó (meg a második) voltam. :D
2010. aug. 26. 17:17
 15/20 anonim ***** válasza:
Figyelj már ide..a szájpenész még pici babáknál is előfordul..és nem gondol rá egy anyuka se ,hogy aidses lenne a gyermeke..én és a férjem is volt aids szűrésen..lombik programnál kötelező..egy egyszerű vérvétel..igaz nem most volt nyolc éve de piszokul nem volt anonim..amikor az eredményért mentünk akkor kijött a nő a folyosóra és hangosan sorolta a neveket és mindenkinek kézbe adta az eredményt..emellett volt két név..ember akinek azt mondta, hogy gond van menjenek be a vizsgálóba..na ennyit a debreceni vérvételről..ja és ehetsz előtte ..
2010. aug. 26. 17:20
 16/20 anonim ***** válasza:
17.20 vagyok inkább a barátodat küldd el urulógiára egy vizeletadásra vagy egy sperma tenyésztésre..érdekes dolgokat tudnak ám kitenyészteni..az is okozhat nála a makkján azokat az akármiket..folyást is stb..és neked se ártana egy nőgyógyis kenet..
2010. aug. 26. 17:21
 17/20 A kérdező kommentje:

De nekem semmi tünetem sincs, de hétfőn elmegyek, úgyis megyek bőrgyógyászatra. És szerintem utána megyek el az aids-tesztre is. Akkor már úgyis benne leszek ebben a sok vizsgálatban, könnyebben ráveszem magam.

De ha a szájpenész későbbi tünet,akkor nem lehet az aids tünete nálam,mert 3 éve élek nemi életet, de csak másfél éve gumi nélkül!

2010. aug. 26. 17:26
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mégegyszer a válaszokat!:)
2010. aug. 26. 17:29
 19/20 anonim ***** válasza:
Na jó, azért előfordul korábban is tünet, csak nem jellemző. Az oral hairy leukoplakia is előfordulhat...extrém esetben kb. fél év után, csak hogy ne érezd magad becsapva.
2010. aug. 26. 17:31
 20/20 anonim ***** válasza:
AIDS TESZTRE LEGALÁBB!! 4 HÉTTEL AZ AKTUS UTÁN MENJ MERT CSAK AKKOR KAPSZ PONTOS EREDMÉNYT!!!!!!
2010. aug. 26. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!