Múlt héten voltam nyaralni, akkor vettem be gyógyszert, mert eléggé be volt gyulladva a mandulám, lázas is voltam, nem pihentem nagyon, mert hát nyaraltunk.. Utána mintha elmúlt volna, tegnap megint éreztem, hogy náthás vagyok. Ma meg reggel néztem a manduláimat és tüszős :S Meg vannak nagyobbodva, és a felülete tele van gennyes fehér hólyagokkal.. eléggé csúnya. Viszont azon kívül, hogy fáj, nem érzek nagyon mást. Volt régebben többször, akkor fájt mindenem, magas lázam volt stb. Vagy lehet csak azért, mert most kezdődik még csak? :S Pihennem kellene, vagy ne foglalkozzak vele különösebben? Amúgy tanulgatnom kell most, nyelvvizsgázni megyek majd ősszel. Mit tegyek? Köszönöm annak aki elolvassa, és válaszol rá!
Orvos---- antibiotikum, amit felír---- ágynyugalom.
Ne hanyagold el, mert rosszul is járhatsz.
2010. aug. 26. 15:48
2/14 A kérdező kommentje:
De még akkor is muszáj pihennem, ha nem is vagyok fáradt, nem fáj a fejem, nem vagyok lázas?! :O
2010. aug. 26. 15:51
3/14 anonim válasza:
Majd leszel fáradt, lázas...
Jó, ne feküdj, de szedd a gyógyszert és kevesebbet pörögj, mint általában. Tanulni lehet attól.
2010. aug. 26. 15:52
4/14 A kérdező kommentje:
Semmiképp nem lehet ezt megúszni tünetek nélkül? :S Elvileg terveztük a barátnőmmel, hogy megyünk buliba, de akkor gondolom sürgősen le kéne tennem róla..
2010. aug. 26. 15:56
5/14 anonim válasza:
Akkor elmondom, hogy miért ne hanyagold. Nekem elég sűrűn volt régen. Gyerekkoromban persze anyu elcipelt dokihoz, meggógyultam. felnőtt koromban már nem törődtem vele, szedegettem rá egy kis semicillint, dolgoztam stb. Csak arra nem gondoltam, hogy a baktériumok, amik ezt okozzák szépen felgyűlnek a véremben az évek alatt és ezek képeznek egy heget a szívbillentyűmön, amitől az megvastagszik.
Most már verem a fejem a falba és megyek is a dokihoz, de már késő bánat. Tökéletes nem lesz újra a szívem.
Elmehetsz bulizni, csak ne csodálkozz, ha holnap olyan rosszul leszel, hogy még tanulni sem lesz erőd.
De te döntöd el. Önálló ember vagy.
2010. aug. 26. 16:00
6/14 anonim válasza:
hány éves vagy egyébként? 10? hogy lehetsz ilyen felelőtlen? kockáztatnád az egészséged egy buliért? mindenképpen menj orvoshoz, aki majd ír fel gyógyszert és elmondja, h igyál sok folyadékot és pihenj sokat. tanulni az ágyban is lehet... gyógyulj meg hamar! és sok sikert az őszi nyelvvizsgához!
2010. aug. 26. 17:35
7/14 A kérdező kommentje:
Nem mentem el buliba, nem is tudtam volna.. Egyre rosszabb a mandulám, és egyre csúnyább. Pihengetek, szedek Augmentint, tantum verdével öblögetek, strepsilt szopogatok.. mégse jobb :S Vagy ne aggódjak, mert több idő kell ahhoz, hogy meggyógyuljon?
2010. aug. 29. 11:39
8/14 anonim válasza:
A tantum verdét tilos strepstilssel keverni!!!!
Tüszős mandulásra (az antibiotikumon kívül) legjobb a sós vízzel való gargalizálás. Pár óránként, 2 deci vízbe 1 kávéskanál só. De ne nyeld le, mert 1. hányni fogsz, 2. a só elvonja a vizet a szervezetedtől, ami súlyos bajt okoz
Se forrót, se hideget ne igyál, legjobb a szobahőmérsékletű cucc, vagy a langyos tea. Kamilla kerülendő, mert szárít, és még jobban fog fájni.
Egy énekes
2010. aug. 29. 11:50
9/14 anonim válasza:
Rosszul mondtam, nem az antibiotikumon kívül, hanem mellette. Úgy értettem, a kettő együtt.
2010. aug. 29. 11:50
10/14 A kérdező kommentje:
De mégis mennyi idő kell ahhoz, hogy ez elmúljon? Normális az, hogy még nem javult semmit? Csak az egyik mandulám olyan, és észrevettem, hogy amikor nyelek, akkor a nyelvcsap teljesen hozzátapad. Mondjuk nincs túl sok hely közöttük, eléggé fel van dagadva a mandulám.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!