Aki be van oltva Covid ellen, azt minek félteni az oltatlantól?
Elvileg, aki be van oltva az védett. Nem? Ígyhát pont emiatt érthetetlen, hogy az oltatlanokat nem engedik be az oltottak közé. :O
De minden politizálás és indulatkavarás nélkül kíváncsi lennék egy hivatalos magyarázatra.
"nem arról van szó hogy egy oltatlantól megvonják az alapjogai egy részét diszkriminálják, hanem az oltottakat előnybe részesítik."
Ha ezzel arra célzol, hogy én ezt gondolom, akkor teljesen igazad van.
És hasonló intézkedések eddig is léteztek:
- aki nem teljesen egészséges, nem lehet veresenysportoló, mert nem kap orvosi alkalmasságit
- aki nem tud úszni, azt az úszómester kiparancsolja a mélyvízből
- aki nem védett a COVID ellen, az nem mehet olyan környezetbe, ahol nagy az esély a terjedésre.
És itt egy általános elvről van szó. Amit néha logikátlanul alkalmaznak, részleteiben hibás rendeletekkel. De ettől még az alapelvnek van értelme, és nem tökéletes, de részleges haszna.
Nem az oltott-oltott vagy az oltott-oltatlan kapcsolat a baj, hanem az oltatlan-oltatlan. Még mindig van 2,5-3 millió ember aki nincs beoltva, potenciális járványgócot jelentenek.
Ahol oltott találkozik oltatlannal ott:
-Beltéren maszkot kell hordani mindenkinek
-Kültéren nem találkozhatnak zsúfolt helyen (nem, egy bár/terasz nem zsúfolt + ott ugye ülve fogyasztasz)
"15. Most te ezeket komolyan gondolod? A gagyi maszknak (amit már 10x használtak) szinte zéró szürőképessége van. Ez megóvja hogy az oltatlan-oltatlannal kapcsolatot létesítsen munkahelyen, tömegközlekedésen, bevásárlóközpontban? De ez oltott, akiknek elég nagy százaléka bizonyítottan nem védett az oltás ellenére semmilyen szinten, az mehet mindenhova korlátok nélkül. oltott-oltott pedig nem fertőzi egymást :-) Most ez komoly? Ehhez tényleg nagyon agymosottnak vagy tájékozatlannak kell lennie valakinek..."
Olvass utána, mi az a cseppfertőzés és hogyan működik, aztán rájössz, hogy mekkora marhaságról beszélsz.
"Értem. Akkor ezek szerint nem az oltott fél az oltatlantól hanem az oltott aggódik, nehogy az oltatlan egy másik oltatlannal kontakba kerüljön mert a gonosz vírus mutálódik bennünk. Köszönjük hogy ennyire aggódtok értünk. Tajdonképpen, féltenek minket ezért, korlátozzák az alapjogainkat. Na ennyit a demagóg ideológiákról.... LOL"
Nem. Attól "fél" mindenki, hogy az oltatlanok között járványgóc alakul ki. Tudod, emelkedő fertőzésszámok, kórházba kerülés stb.
Aztán meg milyen alapjogokról beszélsz? Nem mehetsz vásárolni? Nem látnak el a kórházban? Elvették a szavazati jogodat?
Én úgy tudom, hogy mehetsz étterembe, kertmoziba,szabadtéri előadásokra, fodrászhoz, strandra a tó mellé stb.
"Kérdező, potenciális járványgócot jelentünk. Mi vagyunk a felelőtlen tisztátalanok akik veszélyt jelentenek a társadalomra. Ezért nem engedik be az oltatlanokat az oltottak közé. Ök csak egymást fertőzik zárt térben, de az teljesen rendben van, emiatt nem lesz 4. hullám és mutáció."
Na végre leírtad az igazságot. Igen, az oltatlanok potenciális járványgócot jelentenek, ezt nem nehéz belátni. És még mindig, nem az oltott-oltatlan találkozás a problémás hanem az oltatlan-oltatlan.
Arra meg válaszolj már, ha az oltottak úgyis szétfertőzik egymást, hogy van az, hogy hetek óta mennek a bulik, fesztiválok akár 10000 emberrel, meg 60000-es meccsek, mégsincs kiugrásszerű növekedés a fertőzöttek számában?
Jó tudom, hazudik a kormány, meg soros meg minden, de elég érdekes, hogy az oltott populációban nem terjed a vírus...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!