Még életemben nem voltam influenzás, lehetséges, hogy azért, mert párszor be voltam oltva ellene?
Párszor be lettem oltva influenza ellen, hogy az idős nagyszüleim ne kapják el tőlem, valamint 2009-ben megkaptam a H1N1 elleni oltást, 2018-ban is kértem influenza elleni oltást. Lehetséges, hogy emiatt nem voltam sohasem influenzás?
(Felsőlégúti fertőzéseket aránylag könnyen kapok el.)
Kerdezo, ezt amugy honnan szeretned megtudni?:DD
En sem voltam soha, nem is oltottak soha ellene.
De akkor vegyuk ugy, hogy neked az oltas segitett, hatasos volt, igy jo? :)
Onnan szeretném megtudni, hogy egy hozzáértőbb személy talán ismeri ezeknek a hatásmechanizmusát. Ha a szervezet az oltás által megtanul védekezni néhányfajta influenza törzs ellen, az segít-e a többi ellen is valamennyit, főleg évek távlatában.
Rólam tudni kell, hogy ha valakinek mellettem felsőlégúti fertőzése van, nagyjából tuti, hogy elkapom és ha valaki 1 kilométerre tőlem tüsszent egyet, elkapom. Évente 2-3-szor van ajakherpeszem is.
A fertőzéstől csak az oltás véd meg, vagy ha nem elkerülöm a fertőződés lehetőségét. Esetleg ha kevés a bekerülő vírusszám, akkor még legyűri a szervezetem.
Sajnos szükségem lenne egy teljes kivizsgálásra és egy góckutatásra, csak az államiban egyáltalán nem bízom, viszont ismerősök útján volt tapasztalat a magánnal is.
Egyébként próbálok egészségesen étkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!