Égési sérülésre mit javasoltok? Felhólyagzott és most gennyes.
Hüteni kell, hidegvíz, vagy hideg levegő!
Ne kenj rá semmit és ne is ragaszd le, és figyelj oda, hogy a hólyag NE pukkanjon ki!
Ha vigyázol rá akkor !!3!! tehát 3 nap múlva már semmi baja nem lesz..
Ha túl nagy kiterjedésű pl tenyérnyi, akkor meg orvos mert lehet hogy komolyabban is károsodott a bőralja..
Akkor kb 2-3 hétig is gyógyulgathat..
Gézt se tegyél rá, és próbálj kevesebbet inni, mert akkor hamarabb visszahúzza a szervezeted a vízhólyagot!
Én a mólthéten nyúltam bele a 180 fokos ragasztóba a munkahelyemen, és középső ujjam első ujperce totálkár lett felül..
De 3-4 nap alatt elmúlt a dolog, perce nyomattam rá egyből a süritett levegőt..
én is megégettem magam 1 éve a sütővel, felhójagosodott meg ojan égett bőr szaga volt.
vagy 3 hétig fájt de orvostoz nem mentem.
meggyógyult de a heje még mindíg látszik
Én is munkahelyen égettem meg magam... nem nagy, a kisujjamon kb egy centi. Sajnos már kipukkant, ebből jöttem rá hogy gennyes...
Hát remélem elmúlik nyomtalanul:(
"próbálj kevesebbet inni"
Ez a lehető legrosszabb tanács! Az égési sérültnek _fokozott_ folyadékbevitelre van szüksége. Javaslom bármelyik alapfokú elsősegélytankönyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!