Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ez bélparazita és petéi?

Ez bélparazita és petéi?

Figyelt kérdés

Szóval tettem fel 2 képet, az alábbi linken láthatóak. A mikroszkópommal és mobillal fotóztam természetesen székletből.

Csak olyan írjon inkább, aki ért hozzá!

Az egyiken látszódnak a gyűrűk, szerintem ételmaradvány kizárt.

Erre hasonlít, de ezek meg vizekben élnek.

[link]

A másik pedig lehet akár pete is, de nem kizárható az ételmaradvány. Talán őszibarack?

Lefutattam egy google képkeresős keresést és azt dobta ki, hogy “parasitism”, de ehhez hasonló képet nem talált.

Szóval ezt láttam a mikroszkóp alatt:

[link]

[link]

Egyébként a másik kérdés is az enyém “Ez dysmorphic RBC?”

2021. jún. 10. 12:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

#10. :-)

Nagyon aranyos vagy.

Még szabad kérdezni? Okoz ez panaszt neked?

Miért nem kéred meg a háziorvost, hogy küldje tovább a képeket?

okt. 17. 09:21
 12/24 A kérdező kommentje:

Nincs kedvem foglalkozni a betegséggel, mert csak depresszióssá tesz. Szerencsére megfelelő diétával viszonylag jól érzem magam.

Majd egy tesztre elmegyek, de nem sietek, mert úgy sem kérném azt a kezelést.

okt. 17. 23:11
 13/24 anonim ***** válasza:

#12. Igen, megértelek.

"Majd egy tesztre elmegyek, de nem sietek, mert úgy sem kérném azt a kezelést."

Mi lesz az a teszt és mi lenne a kezelés? Ha nem publikus, akkor privátban...

okt. 18. 06:45
 14/24 A kérdező kommentje:

Bizalmatlan vagyok, ezért nem mondom el senkinek.

Ez egy metabolikus betegség, de hogy az-e amire gondolok, majd kiderül.

okt. 18. 18:45
 15/24 anonim ***** válasza:
#14. Jó, dehát nem is ismerjük egymást. De persze legyen úgy, ha neked úgy komfortos. Nekem is van problémám és lehet, hogy segített volna, ha megírod. Ennek az oldalnak ez az egyik előnye. Sok dologra úgy jöttem rá, hogy itt olvastam kérdéseket, válaszokat.
okt. 18. 20:07
 16/24 A kérdező kommentje:

Ma már érdemesebb kihasználni a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségeket, mint itt kutatni a megoldást. Még a laboreredményeket is ki tudja elemezni. Nem tökéletes, de fejlődik. Vannak olyan laborok, ahol a mesterséges intelligencia általi elemzést adják a beteg kezébe, persze ott lehet, hogy okosabb a rendszer.

Például erre a képre ilyen választ adott a Microsoft terméke:

"A székletből vett minta mikroszkópos vizsgálata során számos különböző mikroorganizmus és struktúra látható lehet. Az általad küldött kép alapján, amely 1000-szeres nagyítással készült, néhány lehetséges dolog, amit láthatsz, a következők lehetnek:

Baktériumok: Különböző formájú és méretű baktériumok, amelyek a bélflóra részei.

Paraziták: Például bélférgek vagy azok petéi, amelyek fertőzést okozhatnak.

Élesztőgombák: Ezek is jelen lehetnek, különösen, ha valamilyen fertőzés áll fenn.

Sejtek: Esetleg a bélfalról levált sejtek vagy vérsejtek...."

okt. 18. 22:13
 17/24 anonim ***** válasza:

#16. Már vannak leleteim, tehát azokat meg tudnám már mutatni a mest int nek. De évek óta volt bajom és vizsgálatok csak mostanában voltak.

Meg aztán ennyit, amennyit írt, nagyjából te is tudtál, szóval nem látom, hogy mivel lettünk előrébb. Szórakozni lehet. Van, hogy tényleg jó választ ad.

Gyógyulást kívánok neked.

okt. 18. 22:41
 18/24 A kérdező kommentje:

Ahhoz képest, hogy 3 év alatt itt egyetlen értelmes választ sem kaptam, ez elég szép teljesítmény a mesteréges intelligenciától.

Te sem szóltál semmi értelmest hozzá, csak a képet vártad, miközben nem is értesz hozzá semmit.

Nekem is van leletem csak 2019-ből, viszont szerencsére a vizeletemben lévő részecske nagyon specifikus, így hamarosan megerősítést nyerhet egy teszt által. Sajnos az AL is megerősítette, hogy lehetséges az a betegség, amire gondolok.

Neked is jobbulást kívánok!

okt. 19. 15:04
 19/24 anonim ***** válasza:

#18. Nem az a mérvadó, hogy mikor tette fel vki a kérdést. Mivel régi vagy nem sokakat érintett, nem ugrott fel.

Én is csak azért találtam rá, mert direkt arra a kulcsszóra kerestem, ami itt is meg volt adva.

És amint korábban is írtam: "Sok dologra úgy jöttem rá, hogy itt olvastam kérdéseket, válaszokat."

Tehát egyáltalán nem csak úgy használom az oldalt, hogy csak felteszem a kérdést és várom, hogy válaszoljanak, hanem ha érdekel a téma, akkor mindenkivel felveszem a kapcsolatot, akiknél van esélye, hogy már tudják a választ.

Ezért írtam neked is.

Nem azért írtam, hogy válaszoljak neked, hanem azért, mert kíváncsi voltam, hogy te már tudsz-e vmi konkrétat.

Én még csak nemrég kezdtem ezzel a témával foglalkozni.

De már értem, hogy mire írtad, hogy bizalmatlan vagy. Nem csak bizalmatlan... ;)

Nem vitatkozni jöttem.

Nem jó hozzáállás, ha mindenen megsértődik vki.

okt. 21. 08:34
 20/24 A kérdező kommentje:

De mérvadó, azt jelenti, hogy az oldal már haldoklik a MI terjedése miatt. Én már itt sem jártam 2-3 éve, csak most sikerült visszarángatnod ideiglenesen. Az is felmerült bennem, hogy csak egy moderátor vagy, aki próbálja életben tartani az oldalt. Az bizony rossz reklám, ha 3. évre sem érkezik válasz.

Hülyeségnek tartom itt a gyakorin kutatni a megoldást. Akkor már az orvos válaszol fórumokat érdemes olvasni, azzal többet érsz.

Egy betegséget a tünetek és a laboreredmények alapján kell kutatni. Először a legáltalánosabb, majd a ritka betegségek felé haladva.

Vannak olyan betegségek, amikre még az orvosok sem jönnek rá, mert nincs elég képzettségük, sőt még félre is diagnosztizálják. Ezért is érdemes orvosi anyagokat olvasni.

A képpel kapcsolatban pedig illúziót keltettél, hogy értesz hozzá megvizsgálod. Illik a legelején közölni a részleteket!

Például az 5. hozzászólásod beképzelten hangzott: "Ó. Értem. Köszi, hogy írtál."

Azt gondoltam, hogy egy doktor írja, aki azért tudással is rendelkezik, ha már ilyen beképzelt.

Úgy is írhattad volna, hogy "Nem működik a kép linkje!".

Ha nagyon kedves és empatikus lennél, akkor azt is írhattad volna a 6. hozzászólásomra "megkeresem a képet", hogy "Amennyiben sokáig tartana megtalálnod a képet, akkor ne fáradozz, mert úgy sem tudom a választ, mert csak a kíváncsiság hajt.". Ehelyett azt írtad, hogy "Oké", ezzel azt az illúziót keltve, hogy értesz hozzá megvizsgálod.

Valóban nincs értelme fecsegni.

okt. 22. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!