Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az IgM, IgG Covid teszt...

Az IgM, IgG Covid teszt jelezhet autoimmun vagy más betegség esetén is?

Figyelt kérdés

2021. jún. 8. 10:52
 1/7 anonim ***** válasza:
55%
nem
2021. jún. 8. 11:20
 2/7 A kérdező kommentje:

Értesz is hozzá, vagy csak rávágtad, hogy nem?

Szerintem meg igen. Itt a bizonyíték.

IgG alosztályok (IgG1, IgG2, IgG3, IgG4)

Az IgG antitestet az immunrendszer termeli. Különféle kórokozók okozta fertőzésekben az IgM után jelenik meg a fertőzés 7. napja körül. Az IgG-nek 4 alosztálya van ( IgG1, IgG2, IgG3 és IgG4), melyeknek funkciói eltérőek. A termelődő IgG alosztály típusa a kórokozó antigénjétől, a behatolás helyétől és az antigén expozíció tartamától is függ. Az IgG biológiai felezési ideje 21 nap.

Immunglobulin alosztályok mennyiségi meghatározásának klinikai indikációi:

recidiváló bakteriális fertőzések: otitis, sinusitis, bronchitis, pneumonia

bronchiectasia

intrinsic asthma bronchiale

terápia rezisztens asthma bronchiale

krónikus bélbetegségek

autoimmunbetegségek

HIV fertőzés

Kórképek és csökkent alosztály koncentrációk:

IgG1: nephrosis, recidiváló bakteriális fertőzés, humorális immundeficiencia, tetanus és diphteria oltásra gyenge válasz

IgG2: polysaccharida tokos baktérium okozta recidiváló fertőzések:recidiváló sinusitis, otitis, broncho-pulmonális fertőzések (Pneumococcus, Haemophylus influenza B, Meningococcus)

autoimmun betegségek

autoimmun cytopeniák

IgG2+IgG4: recidiváló alsó- és felsőlégúti fertőzések

IgG2+IgA: polysacharida tokos baktérium fertőzés, sepsis

IgG3: recidiváló virális fertőzések, astma bronchiale, krónikus hasmenés

IgG3+IgG1: bronchiectasia,obstruktív tüdőbetegség

IgG4: krónikus broncho-pulmonális fertőzések, recidiváló otitis media és bronchiectasia

Emelkedett IgG4 lehet allergia korai jele, ami később válik IgE specifikussá.

2021. jún. 8. 12:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Immunológus vagyok és továbbra sem.
2021. jún. 8. 12:34
 4/7 A kérdező kommentje:

Ha valóban immunológus lennél, akkor már kifejtetted volna, hogy miért nem.

Miért nem? Egyébként a gyorstesztekre gondolok leginkább.

Például már olvastam olyanról, hogy valakinek HIV tesztnél jelzett egy autoimmun májbetegsége.

2021. jún. 8. 12:42
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy jelezhet-e a covid teszt HIV-re.

De annyit hallottam egy mikrobiológustól, hogy az 2. mRNS oltások után 12 héttel falspozítiv lehet a HIV teszt.

Vagyis a vírus nincs jelen, de a szervezet mégis úgy jelez mintha jelen lenne.

2021. jún. 8. 12:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen, mert a HIV tesztben is Igg antitestet is vizsgálnak, ezért lesz fals pozitív.
2021. jún. 8. 12:59
 7/7 anonim ***** válasza:

IgG antitestből sokféle van, ezek kórokozó-specifikusak. Hiába vagy autoimmun beteg, a szervezeted a semmiből nem fogja tudni kitalálni, hogy mégis hogyan kéne kinéznie a covid-antitestnek (és abból is pont annak a típusnak, amit a teszt néz).

Természetesen előfordulhat, hogy két különböző kórokozóé hasonló és bizonyos tesztek összekeverik. Azért hasraütésszerűen nem várhatók ilyen egyezések. Az nem lepne meg, ha kiderülne, hogy valamilyen nátha koronavírushoz a szervezet által gyártott antitest nagyon hasonlít és pozitív teszteredményt ad és/vagy a covid vírus ellen is hatásos.

2021. jún. 9. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!