Az IgM, IgG Covid teszt jelezhet autoimmun vagy más betegség esetén is?
Értesz is hozzá, vagy csak rávágtad, hogy nem?
Szerintem meg igen. Itt a bizonyíték.
IgG alosztályok (IgG1, IgG2, IgG3, IgG4)
Az IgG antitestet az immunrendszer termeli. Különféle kórokozók okozta fertőzésekben az IgM után jelenik meg a fertőzés 7. napja körül. Az IgG-nek 4 alosztálya van ( IgG1, IgG2, IgG3 és IgG4), melyeknek funkciói eltérőek. A termelődő IgG alosztály típusa a kórokozó antigénjétől, a behatolás helyétől és az antigén expozíció tartamától is függ. Az IgG biológiai felezési ideje 21 nap.
Immunglobulin alosztályok mennyiségi meghatározásának klinikai indikációi:
recidiváló bakteriális fertőzések: otitis, sinusitis, bronchitis, pneumonia
bronchiectasia
intrinsic asthma bronchiale
terápia rezisztens asthma bronchiale
krónikus bélbetegségek
autoimmunbetegségek
HIV fertőzés
Kórképek és csökkent alosztály koncentrációk:
IgG1: nephrosis, recidiváló bakteriális fertőzés, humorális immundeficiencia, tetanus és diphteria oltásra gyenge válasz
IgG2: polysaccharida tokos baktérium okozta recidiváló fertőzések:recidiváló sinusitis, otitis, broncho-pulmonális fertőzések (Pneumococcus, Haemophylus influenza B, Meningococcus)
autoimmun betegségek
autoimmun cytopeniák
IgG2+IgG4: recidiváló alsó- és felsőlégúti fertőzések
IgG2+IgA: polysacharida tokos baktérium fertőzés, sepsis
IgG3: recidiváló virális fertőzések, astma bronchiale, krónikus hasmenés
IgG3+IgG1: bronchiectasia,obstruktív tüdőbetegség
IgG4: krónikus broncho-pulmonális fertőzések, recidiváló otitis media és bronchiectasia
Emelkedett IgG4 lehet allergia korai jele, ami később válik IgE specifikussá.
Ha valóban immunológus lennél, akkor már kifejtetted volna, hogy miért nem.
Miért nem? Egyébként a gyorstesztekre gondolok leginkább.
Például már olvastam olyanról, hogy valakinek HIV tesztnél jelzett egy autoimmun májbetegsége.
Nem tudom, hogy jelezhet-e a covid teszt HIV-re.
De annyit hallottam egy mikrobiológustól, hogy az 2. mRNS oltások után 12 héttel falspozítiv lehet a HIV teszt.
Vagyis a vírus nincs jelen, de a szervezet mégis úgy jelez mintha jelen lenne.
IgG antitestből sokféle van, ezek kórokozó-specifikusak. Hiába vagy autoimmun beteg, a szervezeted a semmiből nem fogja tudni kitalálni, hogy mégis hogyan kéne kinéznie a covid-antitestnek (és abból is pont annak a típusnak, amit a teszt néz).
Természetesen előfordulhat, hogy két különböző kórokozóé hasonló és bizonyos tesztek összekeverik. Azért hasraütésszerűen nem várhatók ilyen egyezések. Az nem lepne meg, ha kiderülne, hogy valamilyen nátha koronavírushoz a szervezet által gyártott antitest nagyon hasonlít és pozitív teszteredményt ad és/vagy a covid vírus ellen is hatásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!