Szerintetek jó lesz a magyar vakcina?
Szerintem forgalmazók sincs milyen vakcinákat fognak gyártani.
Ez a gyár már hat éve "èpülőben van"
Közé nincs a járványhoz
Bill Gates /lapos föld hívők ne hozzátok összefüggésbe legsszives a szándèkokat.
Lehet a covid ellen is készülnek majd vakcinák.
Mi ezzel a baj.
#8!
Az mrns technológia legnagyobb előnye a többivel szemben, hogy kisebb módosításokkal beültethető egy másik genom, tehát az újabb vírus variánsokkal szemben gyorsabban lehetne védőoltást kifejleszteni. A korona vírus ellen se vártak vele 30 évet, nem tudom mit gondolsz... Ráadásul a vezető fejlesztő magyar (Karikó).
"kisebb módosításokkal beültethető egy másik genom, tehát az újabb vírus variánsokkal szemben gyorsabban lehetne védőoltást kifejleszteni."
- Az tud gyorsan mRNS védőoltást kifejleszteni, aki ért hozzá.
- Nem az, akit kormányrendelettel kineveznek. (És az nem Karikó Katalin lesz, majd bolond lenne elvállalni. És emellett nem az ő tulajdona a teljes technológia.)
Olvastam egy cikket arról, hogy milyen lépésekből áll az mRNS vakcina legyártása. Csak emlékezetből idézve, nem szakszavakkal:
- előállítanak egy, az mRNS-nek megfelelő DNS gyűrűt.
- azt egy élő szervezetben, ha jól emlékszem baktériumban szaporítják
- a kész terméket leválasztják, széthasítják RNS-ekre és stabilizálják
- 100 nanométeres zsírcseppeket hoznak létre
- az mRNS-t és a zsírcseppeket úgy nyomják át egy porózus anyagon, hogy az örökítő anyag bejusson a zsírcseppekbe.
Mindezt a világ öt pontján, erre specializálódot üzemekben végezteti el a Pfizer-Biontech.
Ezért utánozzuk mi majd a kínaiakat.
#13!
Nem igazán számít nekem, hogy gyakorlatilag hogyan állítják elő. Nem csak a pfizer képes mrna technológiájú oltás előállítására, erről rosszak az információid.
Egyébként a kormány kapkodó és haszontalan vakcina gyárával én se értek egyet. Tudom, hogy azért fogjuk mi is a 65%os védettségű technológiát alkalmazni mert ahhoz van itt olcsó szakértelem. Ettől még, ha ez nem a politikáról szólna hanem az egészségről akkor megpróbálnák ide hozni az kellő szakértelmet.
"Nem csak a pfizer képes mrna technológiájú oltás előállítására, erről rosszak az információid."
Rosszak lennének, ha valaha is állítottam volna ilyet. De nem tettem.
Nagyon "jó" véleménnyel vagytok a magyar tudósok szakértelméről!
Vagy azt hiszitek, politikusok fogják gyártani a vakcinát?
Ez van, amikor olyanok nyilvánítanak véleményt, akiknek FOGALMUK sincs a témáról, amiről szólnak! A 13-as nemcsak hogy nem szakszavakkal szólt, hanem lerí róla, hogy teljesen laikus.
Jellemző: más nemzetek állampolgárai büszkék a származásukra, a magyarok nem, inkább leszólják saját nemzetüket, nem törődve azzal, hogy így saját magukat is.
Ti még nem hallottátok, hogy a létszámunkhoz képest milyen sok érdemes embert adtunk a világnak? Tudósok és sportolók.
Igen, Karikó Katalin is MAGYAR! A csúcs-vakcina megalkotója.
De nem kell ahhoz külföldre menni, hogy valamit letegyen valaki az asztalra. Nem kell annyira meglepődni, tényleg képesek vagyunk vakcina-gyártásra, igaziból nem is volt ez kérdés olyan körökben, ahol értenek is valamit az orvostudományhoz, biológiához. Persze, ti nem ebben a körben mozogtok. Nektek csak az lehet jó, ami nyugati, pláne amerikai.
Tudjátok, hogy a kínai vakcinát a legnehezebb előállítani? És az mRNS-vakcinákat a legkönnyebb? Utóbbi esetben az ötlet zseniális, meg ennek kidolgozása, nem a már bejáratott módszer alkalmazása!
Dehogy tudjátok, nem tudtok ti semmit, csak beszéltek össze-vissza, és leszóljátok SAJÁT nemzetetek képességeit.
És igen, licensz alapján fogunk vakcinát gyártani, nem pedig egy teljesen újat kifejleszteni. És Debrecen a legjobb hely erre, de persze,fogalmatok sincs róla, hogy miért, mert ahhoz kicsit többet kellene tudni arról, hogy is mennek a dolgok a magyar tudományos világban.
A politikusok meg le vannak ejtve, ez esetben nem ők számítanak. Ez tudomány.
Érdekes, hogy akik istenítik a kapitalizmust, és el sem tudnának képzelni mást, ugyanazoknak nem tetszik ezen berendezkedés profitorientáltsága.
Nekem sem tetszik, de nekem a kapitalizmus sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!