Melyik a legtermészetesebb, leghaszontalanabb oltás szerintetek?
Nem akartam beadatni a vakcinát, de különböző okok miatt, rá vagyok kényszerítve.
A kérdésem az lenne, hogy azok szerintetek, (akik ugy gondolkodnak, mint én, és esetleg ilyen helyzetben vannak) melyik oltás a legártalmatlanabb, amit ha muszáj lenne akkor beadatnátok?
Szerintem a kínai, de azért mások véleménye is érdekel.
Oltásfanatikusok ne írjanak, köszönöm.
Én kínait vagy Szputnyikot szerettem volna mert ezek a régi, bevált hagyományos módszerrel készültek, a modern új technologiában annyira nem bízom.
Mégis a Pfizerre várok most, mert gyakran járok Németországba, és mint most kiderült, Németország nem fogadja el az orosz és a kínai vakcinát.
Aki amúgy azt írja, az Orosz vakcina régi bevált módszert használ baromi nagyot téved. :D
Az adenovírus vektor vakcina is egy teljesen új technológia, annyival régebbi az mRNS vakcináknál, hogy ebola ellen korábban már próbálkoztak vektor vakcinát készíteni több kevesebb sikerrel. Ettől persze az orosz oltás még egy jó oltás.
Elölt vírust tartalmazó hagyományos vakcina kétes hatékonysággal csak a kínai vakcina.
Én magam Modernát kaptam.
Ha már mindenképpen be kell oltatnod magad, akkor miért a leghaszontalanabbat akarod választani? Miért nem a legbiztonságosabbat vagy a leghatékonyabbat?
(Félreértés ne essék, ezzel most nem azt akarom mondani, hogy a kínai oltás nem jó. Én személy szerint nem bízok Kínában és túlzottan a ruszkikban sem, de ez ízlés dolga.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!