Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az oltásellenesek tudják,...

Az oltásellenesek tudják, hogy az oltottak miatt van nyitás?

Figyelt kérdés

Az oltásellenesek mit szólnának ahhoz, ha mindenki oltásellenes lenne?

Milyen következményei lennének ennek az országra nézve?

2021. jún. 2. 12:52
 41/92 anonim ***** válasza:
0%

Szeptember elejétől április végéig rengeteg fajta étrendkiegészítőt reklámoznak és próbálnak eladni "immunrendszert erősítő csodaszerként". Ezek közül amelyikből fel is szívódik és hasznosul valami, azok tényleg segíthetnek az egész szervezetnek, tekintve, hogy a népesség nagy része vitaminhiányosan étkezik (reggelire 100% szénhidrát szigorúan a munkahelyen, sokszor már a gép előtt benyomva, ebédre hús krumplival, néha hús tésztával, gyümölcsöt alig látni valakinél egész munkaidő alatt stb). Viszont az immunrendszert nem lehet erősíteni és ha lehetne, akkor bajban is lennénk. Röviden és tömören. Nyilván a stressz, a vitaminhiány befolyásolja a működését, de amennyire én tudom, ez is pl az autoimmun betegségek kialakulásának esélyét növeli.

Vajon miért van az, hogy autoimmun betegségre immunszuppresszánst szedők, vagy egyéb betegségre szteroidot szedők (az is immunszuppresszáns ugye és baromi gyakran adják) lényegében semmivel se gyakrabban kapnak el fertőzéseket és azok nem súlyosabbak (sőt), mint az ilyen gyógyszert nem szedőknél? Sőt, olvastam orvosi lapot, amely szerint az immunszuppresszáns szedése nem növeli a rizikót a COVID kapcsán.

Szóval nem kell szentté avatni az immunrendszert, ez egy igen veszélyes része a szervezetnek és sok problémát okoz. Például aki meghal vírusban, sok esetben a saját immunrendszere öli meg - például a spanyolnáthánál és a COVID-nál is, a 2009-es H1N1-nél is.

A poszt-COVID is micsoda? Autoimmun folyamatok.

Persze biztos, hogy pontatlanul írok néhány dolgot, örömmel veszem, ha erre járó orvosnak, orvostanhallgatónak, gyógyszerésznek stb van kedve, ideje pontosítani. :)

Szóval nincs immunerősítő csodaszer, ráolvasás és a többi a COVID ellen, hanem csak az oltás (bezárkózás, maszk) csökkenti a rizikót úgy igazán.

Akinél COVID betegségre oltottak rá és kórházba került, ne adj' Isten el is hunyt, az ő szervezetében túl erős immunválasz alakult ki, az ölte meg.

Nem, nincs olyan, hogy az oltással volt elfoglalva az immunrendszere. Ugyanúgy kell védekezni a vírus és az oltóanyaggal bejuttatott fehérje ellen is, ugyanaz az immunválasz, csak esetleg sokkal erősebb, így a citokinvihar és egyebek megölik a szervezetet.

Logikusan végiggondolva (másfél reál diplomával (egyik folyamatban) és szintén informatikusként) a karba adott oltás nem köti le a szervezet összes fehérvérsejtjét. Viszont ha emitt reagálnak és amott is és alapvetően ugyanúgy, ugyanazokkal a vegyi anyagokkal, a kettő összeadódhat és okozhat veszélyes láncolatot.

"Nézd meg azt is hogy hányan vannak a lakossághoz mérten."

Halálozást NEM a lakosság arányában kell nézni. A betegek arányában.

Lehet, hogy gyerekeknél, tiniknél nem olyan gyakori a poszt-COVID (DE náluk is előfordul!!), viszont az én korosztályomban (28 vagyok) például már ijesztő gyakoriságú.

"Paranoiakultúrában élünk, és ez sajnos világszinten megy."

Ezt már más kérdésnél is kifejtettem, szóval a világ nagyobb hatalmai, országai még sohasem tudtak összefogni a történelem folyamán. Olyan előfordult, hogy néhányan összefogtak, de mindennyian (USA, Dél-Korea, Japán, Európai Unió, Oroszország stb) még sohasem.

Hogy létezik, hogy egyesek szerint nem is veszélyes a koronavírus, szerintetek most az egyszer sikeresen összefogtak egymással és ugyanazt hazudják?

"Munkatárs haverjének ismerősének keresztfiának szomszédjának a kicsodája neked kórházi dolgozó (ez alapján akár takarító is lehet)."

Kiforgatod a szavaimat.

Munkatárs párja. A munkatárs meg ott feszített végig maszkban. Vajon miért? Vajon mit mesélhetett neki a párja?

"Szíved joga. Ki mondja hogy ne tedd? Én egész végig csak arról beszélek hogy senkit ne akarjanak rávenni az oltásra. Tegyenek közé minden információt pro ÉS KONTRA, és hagyják békén az egyéneket hogy döntsenek a saját életükről. Nem kell az államnak meg tudósoknak apáskodni a buta gyerekként kezelt nép felett. Az a jó állam/kormány amiről nem is tudod hogy létezik addig amíg nincs szükséged rá ill. amíg nem kérsz tőle segítséget. (mellesleg a jó szülő is ilyen) Másképp hogyan lehetnének magukban bízó, felelősségteljes polgárok?"

Az influenzaoltás kapcsán tényleg mindenki saját felelőssége, BÁR én az oltást népszerűsíteném, leakcióznám / ingyenesen adnám és a maszkhordást zárt tereken kötelezővé tenném.

A COVID viszont NAGYSÁGRENDEKKEL veszélyesebb. Én kötelezővé tenném, orvos állapítja meg, kinek melyiket adják. Aki nem hajlandó (de orvos szerint oltható lenne), azt rommá büntetném ÉS elzárnám.

Továbbá rommá büntetném azt, aki étrendkiegészítőt immunerősítő csodaszerként árul. A bevétele függvényében. Először csak figyelmeztetném, következőleg úgy megbüntetném, hogy tönkremenjen a cég.

2021. júl. 13. 12:15
 42/92 anonim ***** válasza:
96%
#41 A covid nem veszélyesebb, mint az influenza. Nyunyóka is bevallotta, hogy az elhunytak kb 3%-a volt az, akit valóban a vírus ölt meg. Amíg nem volt covid, gondolom fogalmad sem volt, hogy napi szinten hány ember veszíti el az életét. Így persze nagyon brutálnak tűnik számodra a halálozási szám. A maszkkal a saját immunrendszeredet gyengíted. Oltással nem fog eltűnni a vírus, oltott is fertőzhet és fertőződhet. Romlik a vakcinák hatékonysága, kell a harmadik oltás. Csak a környezetemben többen haltak meg az oltás után, mint magától a vírustól. Az immunrendszert erősítheted. Az oltás hivatalosan is kísérleti fázisban van, még a fejlesztői sem ismerik a hosszútávú mellékhatásait. Évekig kellett volna még tesztelni, mielőtt ember kaphatja. Nem, a tesztfolyamat nem rövidülhet le csak azért, mert az egész világ "összedolgozik". Normál esetben 1 vagy 2 vakcina lenne, nem több. Helyette meg van már vagy 10. Nem az ember döntené el, hogy melyiket kéri, hanem az orvos. Hiszen ha rád van bízva, hogy szíved joga, melyiket választod, mégis mi a különbség az oltások között?! Ennyi mutáns ennyi idő alatt nem alakul ki. Ilyen nem létezik semmilyen vírusnál. Te meg csak egy porszem vagy a gépezetben, fogalmad sincs a háttérhatalom fogalmáról sem. Tudnék még mit írni, de megmondom őszintén, nem szeretek olyanokkal beszélgetni, akik ennyire bekajálják azt, amit eléjük tesz a média.
2021. júl. 13. 12:41
 43/92 anonim ***** válasza:
0%

"A covid nem veszélyesebb, mint az influenza. Nyunyóka is bevallotta, hogy az elhunytak kb 3%-a volt az, akit valóban a vírus ölt meg."

Veszélyesebb. Németországban influenza ellen nem kellett maszk, mint ahogy influenza miatt nem tartottak nézők nélküli olimpiát.

Tudom, szerintetek összedolgozik Oroszország, Kína, az USA, Dél-Korea, Japán, az Európai Unió és mások, továbbá egyformát hazudnak. Még a történelem során sohase sikerült (sőt, testvérek se tudnak egyformát hazudni=, de szerintetek most sikerült az államoknak.

Csakis.

"Így persze nagyon brutálnak tűnik számodra a halálozási szám."

Ismertem olyanokat, akik a COVID tüneteit mutatták, majd kórház, majd halálhír. De mindegy.

"A maszkkal a saját immunrendszeredet gyengíted."

Mivel kevesebb fajta náthavírussal és egyébbel találkozik a szervezet a maszk miatt, ezért kevesebbet fog belőlük ismerni, ezt aláírom. Amióta visszatértünk az irodába, majdnem minden kolléga volt beteg és nekem is volt kétszer másfél napos torokfájásom. Hirtelen sok a szervezet számára ismeretlen vírus.

Ugyanakkor a maszk lassította a korona terjedését. A nátháét is, én például jóval kevesebbszer voltam náthás a maszkozás alatt. Ennek is van előnye.

"Oltással nem fog eltűnni a vírus, oltott is fertőzhet és fertőződhet."

Ember, tudod, mi az a védőoltás és hogyan működik??

" Az immunrendszert erősítheted."

Oltással.

"Az oltás hivatalosan is kísérleti fázisban van, még a fejlesztői sem ismerik a hosszútávú mellékhatásait."

Hogyan okozhat hosszútávú mellékhatást, ha kétszer, max háromszor kerül a szervezetbe?

"Ennyi mutáns ennyi idő alatt nem alakul ki. Ilyen nem létezik semmilyen vírusnál."

De, például a náthavírusoknál.

2021. júl. 13. 12:57
 44/92 anonim ***** válasza:
96%

Ok, most az egyszer még vissza írok, de utána kiszálltam, mert betegesen bizonyítani akarsz és nem fog menni.

Nem veszélyesebb az influenzánál. Csak az influenzát senki sem reagálja túl. Annál nem számított, ha embereket fertőzöl (vagy éppen "ölsz") meg, akár az orvosnál, akár a moziban vagy a buszon. A betegnek volt ajánlott otthon maradnia, nem az egészséges embereket zárták be. Az egészséges emberek nem voltak betegnek nézve és leprásként kezelve, kirekesztve. A covid sem adott indokot ezekre a logikátlan korlátozásokra. Vírusok mindigis voltak és lesznek is, ha a fejed tetejére állsz is.

Az, hogy eddig szerinted senkinek sem sikerült összedolgoznia, nem azt jelenti, hogy ez így is volt és így is lesz. De te mindent is tudsz, mesélj kérlek a NASA titkos küldetéseiről, dokumentációkról. Porszem vagy, egy olyan apró porszem, hogy te sem látod magad.

Én megismertem olyat, aki egészséges volt, oltás után trombózist kapott, vagy lebénult illetve meghalt. Több embert. És még mindig hullanak.

Hord a maszkot 0-24ben, én inkább a szabad levegőt választom, a kilélegzett helyett, mert a friss levegő amire az egész szervezetemnek szüksége van.

A védőoltás a vírustól véd, immunitást ad. A covid oltások nem védőoltások, mert hiába vagy oltott, nem vagy immunis.

Az immunrendszert természetes módon lehet erősíteni, mozgással, maszk nélküli élettel, tápanyagban gazdag étkezéssel, napozással stb. Az oltás nem erősíti meg az immunrendszert.

A hosszútávú mellékhatás fogalmát sem érted? Azt jelenti, hogy nem csak oltás utáni közvetlen mellékhatások lehetnek, hanem később is. Pl 2 év múlva kiderül, hogyan Modernával oltottak 80%-a daganatos lett. Kell a harmadik oltás a delta ellen, de a jelenlegiek nem lesznek jók, tehát új oltást kell kifejleszteni. Ha hozzányúlnak bármilyen oltás összetételéhez, ugyanúgy évek kellenek a teszteléshez, hogyhogy biztonságosan adható legyen embereknek. Ősszel már nyomni fogják a karodba.

A náthának sincs ennyi mutációja, pedig már jó rég az ember életének része. A covid csak 1,5 éve jelent meg. Ennyi idő alatt egyszerűen nem tud egy vírus annyiszor mutálódni, ahány ország van.

Köszi, nem kérek reagálást a válaszomra, értelme nincs kisregényt írkálnunk, ha úgysem értünk egyet.

2021. júl. 13. 14:02
 45/92 anonim ***** válasza:
0%

44

Aki ennyire tudományellenes, fogalmatlan, buta és mindenféle összeesküvés-elméletben hisz, azzal nem áll módomban vitatkozni.

Ffp2-ben max egy decinyi elhasznált levegő marad vissza, amit a szervezet kompenzál.

De mindegy, ennyire buta emberekkel nem vitatkozom.

2021. júl. 13. 14:08
 46/92 anonim ***** válasza:
97%
#45 Mikor elfogy részedről az érvelés, jön a sértegetés, meg a konteózás. Semmi baj, megértem, hogy a média irányít téged. Nem veszem magamra.
2021. júl. 13. 14:24
 47/92 anonim ***** válasza:
70%

#44: Sajnos Te vagy a buta, de nagyon.

Szóval vegyük újra. Miért nem eredményes és nem hatásos az oltás?

Ott kezdődik az egész, hogyha valami képes több kárt okozni, mint hasznot, akkor azt eredményesnek én nem nevezném. Bár tudom, ez olyan, mint Magyarországon a foci, hogy az 1-1-es döntetlen az hatalmas győzelem.

Szóval itt vannak a vakcinák, arra hivatottak, hogy segítsenek meggátolni a vírus terjedését, segítsenek megakadályozni a súlyos és halálos eseteket.

Ez tök jó is lenne, de egyik vakcina sem képes egyikre sem.

Elkaphatod a vírust / vagy nem, lehetnek ezáltal tüneteid/poszt-covid-od vagy nem.

Ha beoltatod magad akkor viszont az már benned van, onnantól kezdve már csak az a kérdés mit okoz benned.

Legjobb esetben semmit, se rövid, se hosszú távon és még "immunizál" is a covid fertőzés ellen, tartósan. Álomszép de nagyon csekély esetekben lehet igaz, mivel nem ismerjük még a hosszú távú hatásokat sem.

Normál esetben vannak rövid távú mellékhatásaid, amelyeket GYÓGYSZERES vagy egyéb kezelésekkel kell "kigyógyítani", de immunizál, megvéd.

És van a többi eset, amikor valami káros mellékhatása lesz rövid és/vagy hosszú távon és/vagy még védelmet sem nyújt.

Szóval hogyan lehet eredményesnek és hasznosnak, "csodaszernek" nevezni bármi olyan vakcinát, amely később eredményez(het):

Magas vérnyomás/pulzus (ismeretségi körömben volt ilyen nem egy), menstruációs ciklus felborulását (szintén volt), vérrögképződést (szaklapok is tán lehozták), szívizomgyulladást (erről is írtak), meddőség (? ez még kérdőjel, de valószínű van összefüggés), spontán vetélés (ez is picit kérdőjeles de valszeg itt is van összefüggés), idegrendszeri elváltozások (voltak ilyen remegő kezes, dadogós videók, ezt azért kérdőjellel írnám fel) stb.

És még mennyi minden, amiről vagy nem tudunk, mert nem derült ki, vagy nem szólt róla még senki, esetlegesen fogalmunk sincs róla (ezek inkább a hossz távú mellékhatások). Itt most nem arról van szó, hogy picit belázasodsz meg ágynak dőlsz 2 napra, meg fáj az oltás helye...

Szóval igen, azok biztosan buták, akik ezek után is megkérdőjelezik a vakcinák hatásosságát és inkább nem kérnek belőlük. Gratulálok. Mindamellett, hogy számos esetben még immunizálásra sem alkalmasak, az oltottak is fertőzhetnek - terjeszthetik a vírust, emiatt a variánsok szaporodhatnak, ő maguk is súlyosan átvészelhetik, rosszabb esetben temető a vége.

Na meg persze majd oltogathatják magukat x időközönként a kedves oltottak magukat, "jó móka" mindig szurikázni, bár biztosan valaki élvezi is. (#44-es szerintem igen, mert minden ellen is oltat, még egy mezei influenza ellen is).

2021. júl. 13. 14:26
 48/92 anonim ***** válasza:
96%
#47-es voltam, bocsi nem a #44-nek ment, hanem a #45-nek, a nagy oltásfanatikusnak.
2021. júl. 13. 14:27
 49/92 anonim ***** válasza:
0%

Rengeteg érvet felhoztam.

Fogalmatok sincs, mi az a reprezentatív minta és hogy a saját ismerősi kör miért nem reprezentatív.

Fogalmatok sincs, mi az a védőoltás, hogyan működik, fogalmatok sincs a saját szervezetetek működéséről.

A hazug "immunerősítős" reklámoknak hisztek, mialatt immunszuppresszánst szedőknek nincs semmi bajuk és nem kapnak el semmit gyakrabban, mint ti.

Fogalmatok sincs a történelemről és az alapvető emberi jellemről.

Van, aki még azt sem fogja fel, hogy csaknem az egész világon komolyan veszik a COVID-ot, nem csupán Magyarországon.

Amúgy melyik vakcina veszélyes szerintetek?

A demokratikus vagy a kevésbé demokratikus államé?

A vektorvakcina (relatív régi), az mRNS (relatív új) vagy a hagyományos?

Vagy mind? Direkt olyat hoztak létre mindannyian, ami majd később fog ártani?

2021. júl. 13. 14:34
 50/92 anonim ***** válasza:
96%

45, te még a tudományos eredményeknek se hiszel:

[link]

Gyerekek maszkhasználatát mérték és a belélegzett levegőben 6x-os volt a CO2 tartalma a Németországban megengedett maximumnál. Sokuknak problémát is okozott.

Gyerekeknek maszk. Egész nap suliban. Őrület! Akiknek még csak most épül az immunrendszerük, és nem oltásokól hanem a KÖRNYEZETBEN lévő baciktól, spóráktól, pollentől, stb. Igazi beteg generációt hozunk létre, gratulálok. Ráadásul egy értelmetlen pánikhangulat miatt, mert a gyerekekre szinte teljesen ártalmatlan a covid.

Persze ezelőtt hogy jött még sok orvos is, még videokat is terjesztve azzal hogy mennyire ártalmatlan a maszk és hogy semmi negatív hatása nincs.

Ilyenkor hol a felelősségvállalás? Amikor azelőtt kb mindenkit megszégyenítettek aki ellent mert mondani nekik? "Háttööö, nem tudtuk, öööö, hát a tudomány akkori állása szerint, hátt... öööö" Gondolom ilyen választ kapnánk, ha egyáltalán valamit.

A svájci orvosok legalább mindig kerek perec a szemembe mondták hogy fingjuk sincs semmiről, de talán ez vagy az van, mit döntök?

Nem próbálnak mindentudó istent játszani.

(mondjuk marha rossz érzés amikor bajod van, de legalább a bizonytalan valóság vesz körül)

Neked is az a bajod hogy azt hiszed te vagy az igazság tudója, vagy az orvosok, vagy a vezér vagy tudomisénki. Nem fogtad még fel hogy valójában senki nem tud semmit és mindenki csak tippelget, és ami a legfontosabb, mindenki a saját életéért felel akkor is ha valaki ráerőszakol egy döntést.

2021. júl. 13. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!