Valószínűleg Lyme kóros kullancs csípett meg. Elmúlik magától?
Már lassan két hete van egy kokárda szerű kiütés az oldalamon, kb 10-12cm széles.
Csak most kerestem rá hogy mi lehet, és ott láttam hogy ez a tipikus "Lyme folt" van rajtam.
Elmúlik magától? Mire figyeljek?
Még egyáltalán nem késtél el. A Lyme-kór diagnózisa az ellenanyag termelésen alapul, ezért a csípés után néhány hétig várni szoktak a teszttel.
Kérj beutalót a körzetitől vagy keress rá a Lyme-ambulancia honlapjára. Hátha beutaló sem kell, csak időpontkérés.
Budapest Kullancs klinika.
Drága, de fejlett módszerrel gyógyítanak. Anyukám Szegedről ment fel kezeltetni magát.
"ez pontosan az a folt, ami miatt félve megyek kirándulni..."
Én rendszeresen kirándulok és az utóbbi 20 évben nem csípett meg kullancs.
A lényeg:
- nem szabad fűre ülni. Ha az ember le akar ülni, le kell teríteni egy esőköpenyt.
- kerülni kell az olyan utakat, ahol a benövő bokrok súrolnak
- nem szabad magas fűben gázolni. A benőtt ösvényeken sem.
Röviden: a természet csak a kiránduló talpával érintkezhet.
Ez kevésbé vadregényes, de így is lehet a jó levegőt, a tájat és a gyaloglást élvezni.
"Hát végül nem mentem el orvoshoz"
Menj el most.
Ha megfertőződtél Lime-kórral, akkor azt most is ki tudják mutatni. És a Lime-kór akkor is veszélyes, ha elmúltak a tünetek. A megmaradt baktériumok a legkülönfélébb dolgokat tehetik tönkre a szervezetben. Szerveket, izületeket. Szép lassan évek alatt. Van ilyen ismerősöm, akivel ez történt. :-(
Ha tényleg Lime-kór volt, akkor egy hosszű antibiotikum kúrával meg lehet előzni a szövődményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!