Fürdés 2 naponta?
Figyelt kérdés
Azt hallottam hogy hosszú távon nem tesz jót a bőrnek ha minden nap fürdünk.
Érdemesebb inkább 2 naponta fürdeni emiatt?
2021. máj. 29. 20:40
1/7 anonim válasza:
Ezt kitől hallottad?😅
Max az nem tesz jót, ha mindennap nagyfürdőt veszel. De kétlem, hogy erre lenne kapacitásod.
Amúgy a “hivatalos” állás az, hogy 1.5-2 napot kibírhatsz fürdés nélkül, ha nem izzadsz és nem leszel piszkos. De azért illik naponta fürdeni.
2/7 anonim válasza:
Azt nem tudom elképzelni, hogy rendszeresen 2 naponta fürödjek de hideg évszakoknál 1-2 hetente becsúszik egy ilyen. Nem esik jól mosdatlan testtel befeküdni a tiszta ágyamba.
3/7 anonim válasza:
Mosakodni (hónalj, láb, nemiszervek stb.) nem árt mindennap. Ezenkívül fürdeni akár a három naponta is belefér. Nyilván ha nem 40 fokban dolgozol odakinn vagy rohangálsz naphosszat, mert akkor a bepállt helyenek kívül is izzadt leszel. Esetleg ha fürdeni nem akarsz, akkor lavorba törcsi, és az egész tested áttörölgetheted egyszer. Az nem fürdés, de azért szagos sem maradsz.
4/7 krwkco válasza:
Nem csak az számít, hogy milyen sűrűn fürdesz. Sokkal fontosabb, hogy mennyire zsírtalanítják a bőrödet a mosakodószerek.
Egyébként fürdés alatt kádfürdőt vagy zuhanyozást értesz? Ez utóbbi kiméletesebb a bőrnek.
Ha jólesik, szerintem zuhanyozz naponta. Csak valami kimélő tusfürdővel vagy kimélő szappannal.
6/7 anonim válasza:
Teljesen rendben van, amennyiben a melóban nem izzadsz meg.
7/7 Senior Séf válasza:
A bőröd minden négyzetcentiméterén több millió baktérium él és tevékenykedik. Ha kétnaponta fürdesz, ugyanúgy elpusztítod a nagy részüket, mintha naponta fürödnél. Ahogy #3 írta, mosakodni (hónalj, láb, nemi szervek stb.) nem árt mindennap. Fürödni meg akár hetente is ráér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!