Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha nem akarod magad beoltatni,...

Ha nem akarod magad beoltatni, mi az oka, amiért így döntöttél?

Figyelt kérdés
2021. máj. 29. 12:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
40%

Kedves #9

Értem én amit mondani akarsz, de ez nem ilyen egyszerű. Amiről te beszélsz, az a betegség elkapásának a valószínűsége. Igen, ott a vizsgált idő alatt valóban csak ilyen 1-2%-os "hatásosságok" jelentkeztek. De ez függ attól, hogy hol csinálták a vizsgálatot, mikor stb.

A lényeg, hogy a vírust idővel mindenki el fogja kapni előbb vagy utóbb. Az oltottak nagyon nagy valószínűséggel meg se érzik, vagy max egy náthával egyenértékű betegséget kell átvészelniük, az oltatlanok pedig a sorsra vannak bízva.

[link]

2021. máj. 29. 15:20
 12/16 anonim ***** válasza:
44%

Sajnálom, hogy nem érted és szerinted szar szöveg.

Tudod, megtanultam valamit az életben: teljesen felesleges ezeket elkezdeni magyarázni, mert aki érti a szó jelentését, az szavak nélkül is érti, aki meg nem, magyarázat után sem fogja.

Ezt érezni kell, ez a személyiséged része kell, hogy legyen, egy olyan dolog, amit szóval megfogni nem tudsz, de tudod, érzed, hogy benned van. Ha ezt nem érzed, akkor hiába, ezt magyarázni nem lehet...

És tudod, a becsület, a morális értékrend mindennel összefügg... MINDENNEL!!!! És igen, számomra dominálja az egészséget...

2021. máj. 29. 15:24
 13/16 anonim ***** válasza:
43%

Sajnálom, hogy Te nem érted.

Másik példa:

Vizsgáljuk az autóbalesetek számát 6 hónapon keresztül azok között, akik bekötik a biztonsági övet, és akik nem (1000-1000 résztvevő, azonos körülmények stb.)

Akik nem kötötték be magukat, 0,1% volt baleset előfordulásának aránya, akik igen, ott 0,09%, tehát akik bekötötték magukat, csak 0.04%-al volt kisebb a baleset előfordulásának a valószínűsége, ami szinte hibahatáron mozog.

A Te logikád szerint nem éri meg magad bekötni ennyi "előnyért", hiszen kényelmetlen zavar a vezetésben stb.

A bibi ott van, hogy aki bekötötte magát a már elszenvedett balesetben, 95%-uk túlélte, a nem bekötötteknél ez csak 30% volt, további 30% pedig súlyos sérüléseket szenvedett el.

Tehát most be kell kötni magad, vagy sem? :)

2021. máj. 29. 16:33
 14/16 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem te keversz minket, én vagyok, aki a cikket linkelte, de a 12-es választ nem én, hanem a "becsületes" válaszoló írta. Ő arra a szövegre céloz, nem a cikkre. Én a cikket értem, a példádat is. Mivel már túléltem a balesetet, számomra egy ismeretlen biztonsági övben, amire a gyártó semmilyen felelősséget nem vállal, nagyobb a kockázat.
2021. máj. 29. 16:51
 15/16 anonim ***** válasza:
93%
Én minden télen minden sz.rt összeszedek, és mindenből meggyógyulok gyógyszerek nélkül pár nap alatt. Max fájdalomcsillapítót veszek be, ha nincs alkalmam pihenni, amikor kéne. Covid óta is mindkét télen betegség betegséget követett nálam. Én idén is voltam influenzás, de a covid antitest tesztem eredménye szerint viszont nem voltam covidos. Ettől még persze lehettem tavaly télen az, de még egyszer sem voltak covidra jellemző tüneteim. A maszkhordásban sem jártam az élen, ha lehetett el is sunnyogtam, otthon sem maradtam, a munkám során is elég sok emberrel kontaktálok. Teljesen hihetetlen, hogy egy ilyen fertőző és veszélyes vírust nem kaptam még el és nem fetrengtem tőle fuldokolva két héten át, amikor tényleg januártól áprilisig válogatott nyavalyákat szedek össze. Én ezek után full feleslegesnek érzem, hogy beoltassam magam. Aki veszélyeztetett az oltassa be magát, ne én oltassam magam másokért. Az influenzát sem a szentlélek ragasztja rám minden évben, hanem a kedves embertársaim. De nem is várom el tőlük, hogy ők óvjanak meg tőle. :D
2021. máj. 29. 19:19
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem bízom a vakcinákban, és nem azért, mert gyorsan készültek el.

- Lehetnek hosszú távú, súlyos mellékhatásaik, ez már mostanáig kiderült (ennek kockázatát ugyanúgy nehéz meghatározni, mint azt, hogy a vírustól mekkora eséllyel leszek súlyos beteg).

- Potenciálisan káros összetevőket tartalmaznak (GMO, polietilén-glikol, poliszorbát-80, alumínium-hidroxid).

Számomra teljesen érthetetlen, miért nem kezdik el végre itthon is alkalmazni, vagy legalább elérhetővé, orvos által felírhatóvá tenni az ivermectint. Talán mert akkor okafogyottá válik az oltás?

Végül pedig: nem tartozom egyik rizikócsoportba sem (65 feletti, krónikus beteg, elhízott), jól működik az immunrendszerem, így bízom benne, hogy ha elkapom a vírust, nem lesz komolyabb bajom. Nem érintkezem sok emberrel a mindennapokban, a veszélyeztetett rokonaim mind be vannak oltva, tehát a társadalomra sem jelentek különösebb veszélyt.

2021. máj. 30. 00:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!