Ha nem akarod magad beoltatni, mi az oka, amiért így döntöttél?
Már átestem a víruson, ugyan igazolványom nincs róla, de igen valószínű, révén hónapokra elment a szaglásom. Jobban félek az oltás hosszú távú következményeitől, az immunrendszeremre nézve, mint a vírustól. Mivel más nem vállalja helyettem a felelősséget, én nem kívánom vállalni, ha mégis kiderül valami, vagy pont beleesek a pechesek táborába, akiknek lettek tőle problémái. A programok nem érdekelnek, imádom a természetet, ami adott, illetve nemrég vettünk házat, a nyaralás eleve nem volt opció.
A hatékonyság pedig a teljes populációt nézve elenyésző, némely tudományos kutatás szerint 2%, míg a veszélyeztetettekre nézve (amit hirdetni szoktak) 95%. Mivel nem vagyok veszélyeztetett, az a 2% nekem nem ér meg semmilyen kockázatot.
igen, sajnos a legtöbb ember (pl jómagam) nem szakember. Hiába olvasok utána, hogy mit csinál az oltás, úgysem fogom megérteni az mélyebb implikációit. Pl most volt egy kutatás arról, hogy a legjobb oltás a Pfizer hogyan módosítja az immunreakciót... franc se tudja.
Részemről megjött az sms és bevállaltam a Pfizert, de magam sem tudom, hogy hosszú távon mi lesz, mert egy év alatt a kutatók sem tudhatják meg... és igen, ugyanígy filóztam, mert én is átestem a fertőzésen.
Én azért azt gondolom, hogy nagyon nehéz kiismerni magunkat ezekben a politikailag is igen aktív ügyekben, hogy mi a valós szakvélemény, és melyek azok, amelyek politikailag felülről vannak irányítva. Azt meg tudom érteni, ha valaki ebben a rengetegben elveszik.
Ami engem illet, a COVID már régesrég nem egészségügyi kérdés, ez már túlnőtt rajta. Igen, vannak az életben fontosabb dolgok, mint az egészség. Mondjuk a becsület. Számomra már ez elvi és nem egészségügyi kérdés...
"A hatékonyság pedig a teljes populációt nézve elenyésző, némely tudományos kutatás szerint 2%, míg a veszélyeztetettekre nézve (amit hirdetni szoktak) 95%. Mivel nem vagyok veszélyeztetett, az a 2% nekem nem ér meg semmilyen kockázatot."
Hát ez így nettó hülyeség.
Fekete fehéren le van írva a fázis 3 vizsgálatokban, hogy mennyire hatékony az oltás egyes korcsoportokra lebontva.
Mondjuk érdekes, hogy nem zavar a hónapokig nincs szaglásod (ezért nagyrészt íz érzékelésed sem) de 2 oltást nem vállalsz be...
Egeszsegednel fontosabb a becsuleted?
Ez de szar szoveg.
Ea am h fugg ossze az oltassal?
A vírus elkerülhetetlen, a vakcina eddig hálaistennek elkerülhető.
Hosszútávon mindkettő veszélyes lehet, senki nem tudja pl a kísérleti vakcinák hosszútávú mellékhatását.
Hatosnak:
Én erről beszéltem, ha olvasgatni van kedved. Az, hogy mit ítélek meg nagyobb kockázatnak, azt amit már megtapasztaltam, vagy azt amit még nem, és rajtam kívül senki nem vállal érte felelősséget, legyen az én dolgom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!