Szerintetek ártalmas-e, ha valaki a közösségi hálón nyilvánosan állást foglal vakcinakérdésben úgy, hogy nem ért hozzá?
Nemcsak közösségi oldalon.
Én tudok olyat, hogy egy idősebb férfi (talán nem függetlenül attól, hogy utálja Orbánt) oltásellenes, sőt vírustagadó volt. Szóval a szokásos duma, hogy ez csak egy sima influenza stb. stb.
Nem oltatták be magukat a feleségével. A felesége megkapta a covidot és belehalt. Hogy ez a férfi utána hogyan számolt el a lelkiismeretével, azt nem tudom. Ui. elég valószínű, hogy a felesége kifejezetten az ő hatására nem oltatta be magát.
Sajnos több ilyet is ismerek még családon belül is.
Egy közös van bennük: baloldaliak, illetve csak balodali médiákból tájékozódnak + "orvosokatisztánlátásért" és kapom tőlük ezeket a linkeket.
Mindenki mindig mindenben állást foglal, anélkül hogy bármit is értene hozzá. A vírusban, a globális felmlelegedésben, minden elképzelhető dologban.
Ezzel önmagában nincs baj, azzal viszont van, ha valaki terjeszti a véleményét (abban az esetben, ha nem ért hozzá). Attól hogy utánaolvasol meg utánanézel még nem fogsz érteni hozzá, mert főként hozzá nem értők írnak róla (ez egy kicsit paradoxon de tényleg ilyen). Ha elvégzed azt a 3-8 évet egyetemen, akkor értesz hozzá, egyébként nem.
Szóval szerintem igen, nagyon káros, mert hozzájárul a tévhitek terjedéséhez.
"Kivétel erősíti a szabályt."
Én is kaptam jobboldali ismerősömtől "orvosokatisztánlátásért" és hasonló linkeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!