Van olyan betegség ami mellett nem lehet felvenni a Pfizer-t?
Figyelt kérdés
2021. máj. 28. 14:14
2/7 anonim válasza:
Lehet, de nagyon kevés, mert az idős krónikus betegeket is ezzel oltották. A háziorvosod megnyugtathat, ha épp aggódnál.
3/7 anonim válasza:
Konkrétan csak ha az oltás valamelyik összetevőjére allergiás valaki.
Inkább egyedi helyzetek vannak. A Pfizer és a Moderna az, ami mindenkinek adható. És van olyan helyzet, amikor valakinek még ez sem. Például személyesen ismerek egy srácot, olyan kemót kap, hogy a kezelőorvosa azt mondta, hogy meg kell várnia az összes kezelés végét, és csak utána négy héttel kaphat oltást.
4/7 anonim válasza:
Szervtranszplantáltak, immunszuppresszánst szedők nem kaphatják ha jól tudom ezt sem.
5/7 anonim válasza:
Érdekelne, hogy a mélyen tisztelt lepontzóknak pontosan mi a baja az 1-es válasszal. Az oltás hivatalos alkalmazási előírása szerint ellenjavallata az oltásnak, ha a beteg allergiás az oltás valami összetevőjére. Tehát, ilyen allergia esetén nem lehet felvenni az oltást. A kérdésre szerintem teljesen pontos és jó válasz az 1-es. A lepontozók szerint adható az oltás, ha valaki allergiás az oltásra?
6/7 anonim válasza:
4-es kaphatják, sőt csak azt kaphatják. Az ő esetükben gyengébb immunválasz, de adható az oltás.
7/7 anonim válasza:
A szervtranszplantáltak is kaphatják, csak meg van szabva, hogy műtét után meddig nem. De az sem Pfizer ellenjavallat, hanem mindegyikre ellenjavallat. Ezért is írtam (#3), hogy egyedi helyzetek vannak.
De alapjában még külön javasolják is nekik az oltást, bár sajnos valóban alacsonyabb a hatékonyság a kilökődésgátló gyógyszerek miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!