Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Nagypapám tegnap előtt kapta...

Nagypapám tegnap előtt kapta a Moderna vakcinát, és most nagyon fáj a nyaka, nincs nagy baj ugye?

Figyelt kérdés
72éves most és van egy csomó a nyakában, ami Moderna után jelent meg neki. Hogyan orvosolható?
2021. máj. 22. 15:45
 1/8 anonim ***** válasza:
17%
Biztos nem a vakcina miatt van. Ha covidos lenne akkor az lenne az oka, de a vakcina soha nem hibás.
2021. máj. 22. 15:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Orvost kell megkérdezni, de lehet nyirokcsomó-duzzanat (ami normális oltási reakció és majd elmúlik) vagy bármi más amit pont most vettetek észre vagy esetleg véletlen most alakult ki. Modernánál nem várható, hogy bármi egyebet okoz. Ha az orvosi ügyeletet fölhívjátok, meg tudják mondani, hogy van-e teendő.
2021. máj. 22. 15:53
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nyirokcsomó?

Normális esetben két-három nap alatt el kell múlnia,ez oltási reakció a Modernánál.

2021. máj. 22. 15:53
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

De, lehet az oltás miatt. Figyelje magát, ha keddig nem javul, akkor orvos. Ha rosszabbodna, akkor is orvos, mindegy, hogy pünkösd van vagy épp vasárnap.

(Amúgy meg kúrálgathatja magát, mint egy megfázásnál: pihenjen sokat, vitamin, tea...)

2021. máj. 22. 15:56
 5/8 anonim ***** válasza:
Immunvalasznal megduzzadhat a nyirokcsomo. Nekem az Astratol az osszes sajgott egy napig. Normalis.
2021. máj. 22. 19:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Történhet nyirokcsomó duzzanat a Moderna után! Nem mellékhatás, csupán oltási reakció, ami jó dolog, hiszen a szervezetben immunválaszt váltott ki. Szerintem el fog múlni. Ha meg már huzamosabb ideig fennáll, nem hiszem, hogy a vakcina váltotta ki
2021. máj. 23. 12:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nyirokba került a vakcina, elmúlik.
2021. máj. 27. 14:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem is az egyik nyaki nyirokcsomóm megduzzadt a Pfizert kaptam. De elmúlt pár nap múlva.
2021. jún. 16. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!