Azok válasza érdekel, akik szeretnének oltást, ha mindent figyelembe véve csak Pfizer vagy AstraZeneca oltást kaphatnál, de bármelyiket kaphatnád ebből a kettőből, melyiket választanád és miért?
Astra, mivel vannak csoportok, akiket csak Pfizerrel oltanak, így nem tudtam hozzájutni. De alapból sincs semmi problémám az AstraZenecával. A Pfizer jó gyógyszergyártó, bár tény, voltak kétes ügyeik. Az AstraZeneca mögött meg ott az Oxford.
Szóval igazából szerintem teljesen mindegy. De az Astrához most sokkal könnyebb hozzájutni.
Igazából mindkettőnél ugyanaz a metódus, csak a tüske fehérje legyártásához a bemenet az, ami más.
"Tudom, hogy a halálozások száma az összes vakcina esetében elenyésző, de pont a Pfizernél a legmagasabb, az Astránál a második legalacsonyabb."
Ugye ezt nem abból a semmire nem jó táblázatból következtetted ki, amiben még az sincs benne, hogy mikortól használták az adott oltóanyagokat, és milyen csoportok kapták eddig?
Pfizer, de ha nem jutnék hozzá, minden további nélkül szívesen elfogadnám az Astrát is.
Mivel a Pfizert adják a kismamáknak és a gyerekeknek (az eüsöket és a nagyon időseket nem veszem ide, mert amikor őket oltották, még csak a Pfizer volt itthon), úgy gondolom, akik az információk birtokában vannak, úgy érzik, ez a legveszélytelenebb és ez a legbiztonságosabb.
Laikusként én nem érzek e kettő között jelentős különbséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!