Ha a családban senkinek nem volt trombózisa, és nálam fogamzásgátló mellett sem alakult ki soha vérrög, nyugodtan bevállalhatom az Astra zeneca oltást?
Már beazonosították, mi okozza, ez nem a hagyományos trombózis, hanem olyanoknál fordult elő, akik immuntrombocitopéniában szenvednek, és még abban a körben is ritka. Főleg azok a veszélyeztetettek, akik valami oknál fogva a betegségük mellett heparin tartalmú vérhígítót szednek.
Én pont ebbe a körbe tartozik, de mivel fontos számomra a mielőbbi oltás, a hematológusom így is azt mondta, hogy adassam be nyugodtan.
Még annyi, hogy hagyományos trombózisnál a vérlemezkék száma megnő. Ebben az esetben ugyanaz az anomália lép fel, mint a heparin vérhígító egyik ritka mellékhatásánál, hogy a rögképződés alacsony vérlemezkeszám mellett következik be. Ha valaki figyeli a tüneteket, időben észlelhető, és gyógyszeresen kezelhető.
Mindenesetre ha jól tudom, valami 20 millió beoltottból valami 20 körüli rögképződéses eset volt, és 10 alatti a halottak száma.
Az összes immuntrombocitopéniás beteg volt.
Közben megtaláltam az április 22-én nyilvánosságra hozott adatokat:
33 millió beoltottból 168 vérrögképződés, és ebből volt 32 halott.
Tehát 196.400 beoltottból 1 rögképződés, egymillió beoltottból egy haláleset.
Covid fertőzötteknél ugyanez az arány közepesen súlyos tüneteknél 100-ból 1 rögképződés, súlyos tünetek esetén 20-ból 1 rögképződés, a halottaknál meg 10-ből 7 esetben van rögképződés.
A normál lakosság körében (mindenféle covid, meg oltások nélkül) évente 10 ezer emberből 11 embernél fordul elő trombózis, vagy embólia.
Szóval én ennek fényében teljesen nyugodtan adatom be magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!