Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Víruson átesetteknek oltás?

Víruson átesetteknek oltás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nem igazán értek ehhez az oltás témához, de érdekel pár dolog. Aki átesett a koronavíruson pl gyengébb tünetekkel azok utána védettek lesznek egy ideig a vírus ellen? Mi történik azokkal akik nem várják meg a 3 hónapot és előbb adatják be? 3 hónap után 1 adag is elég vagy 2 kell?
2021. ápr. 30. 15:12
 1/9 anonim ***** válasza:
70%

A fertőzésen átesettek is védettek lehetnek a vírussal szemben, amennyiben a szervezetük termel ellenanyagot. Ugyanígy van a vakcinák esetében is. Elképzelhető, hogy valakinek nem lesz elég ellenanyag szintje, vagy egyáltalán nem lesz, mert nem immunizálható.

Az oltást 3 hónapot követően veheti fel a koronavíruson átesett és akkora dózist kell felvenni, amekkorát előírnak (amelyikből 2 kell, abból 2, amiből 1, abból meg 1). A víruson "átesettség" nem befolyásolja a beadandó vakcina mennyiségét/adagát.

Az, hogy mi történtik, aki nem várja meg a 3 hónapot gyógyulás után...senki sem tudja megmondani. Ahogyan azt sem, hogy milyen oltási reakciója lesz / hosszú távon milyen hatással lesz az oltás az oltott számára.

A 2. oltást követő (kivéve Janssen) 7-14. nap után alakul ki elvileg egy megfelelő szintű védettségi, 1. oltást követően csak bizonyos mértékű alakulhat ki (ha egyáltalán kialakul).

2021. ápr. 30. 15:21
 2/9 anonim ***** válasza:
39%
Hosszútávon SEMMILYEN hatással nem lesz az oltás az oltott számára. Egy darab oltásnak sincs semmilyen hosszútávú hatása, csak az, hogy elmúlik az oltás hatékonysága. Istenem, értsétek már meg, hogy ha meg akarnának ölni titeket, nem így csinálnák...
2021. ápr. 30. 15:25
 3/9 Gáz-szerelő Zoli válasza:
65%
Tipikus időutazó 2#
2021. ápr. 30. 15:31
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Már nem él a 3 hónapos szabály, aki tünetmentes az felveheti az oltást.
2021. ápr. 30. 15:32
 5/9 anonim ***** válasza:
19%
#3 Nem időutazó vagyok, csak tisztában vagyok a szakmámmal. Én se szólok bele a gázszerelésbe, de szerencsére itt rajtam kívül mindenki más is immunológus/virológus/infektológus
2021. ápr. 30. 15:41
 6/9 Gáz-szerelő Zoli válasza:
51%

Elnézésedet kérem...2#

A "Nem ismert" és "SEMMILYEN hatással nem lesz"

Közötti különbséget érzékeltettem. :)

2021. ápr. 30. 15:48
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
A több tíz évtizede használt vakcinák közül melyiknek van hosszútávú mellékhatása, professzor úr?
2021. ápr. 30. 15:53
 8/9 anonim ***** válasza:
37%
Teljesen felesleges.
2021. ápr. 30. 15:57
 9/9 anonim ***** válasza:
60%

Még maguk a vakcinák kifejlesztői sem tudják, de a magyar eü-sök teljesen tisztában vannak vele, hogy nem lesz semmi hosszú távú mellékhatása. :DDD

Le kéne kicsit kapcsolódni az operatív törzsről meg királyunk mondadójáról és akkor nagyobb kép tárulkozna ki (nem mellesleg figyelembe kellene venni a valódi tényeket is - pl. hány ember esetében volt utána "gubanc").

2021. ápr. 30. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!