Létezhet olyan, hogy elkaptam a covidot, akár tünetmentesen átestem rajta, nincs kimutatható ellenanyag már, de mégis valamilyen védettség kialakult?
Előfordulhat még az is, hogy valamiért genetikailag úgy vagy védett, hogy antitest nélkül is szaporodásképtelen benned a vírus. Akkor téged gyorsan egy kutatólaborban ízekre kell szedni és kinyomozni, hogyan, mert te vagy a covid elleni csodafegyver. :)
De sokkal nagyobb az esély, hogy simán nem is voltál covidos.
Nem tudom, hogy tünetmentes hordozóknál van-e kimutatható antitest-szint, gondolom ott is van.
Elvileg az antitest a védettség. A védettség azt jelenti, megfertőz valamennyi vírus, elkezdene szaporodni, de az antitest nem hagyja. Ezért nincs benned rengeteg vírus, ami változatos szerveidhez kötődve tönkreteszi azokat. Ha nincs antitest, minden azon múlik, "ki" a gyorsabb, a vírus vagy az antitest, ami közben "készül". Ha az előbbi, beteg leszel, ha az utóbbi, némi rövid kellemetlenséggel megúszod.
Ezen felülmég tényleg lehet az az eset, amit Wadmalac úgy említ, hogy te vagy a csodafegyver.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!