AstraZeneca vagy Shinopharm vakcinát választanátok?
ebben a helyzeten a Sino azért jobb talán, mert két Astra oltás között sokkal többet kell várni. Viszont a külföldre utazás a Sinoval később lehet nehézkesebb lesz.
De egyébként Astrával oltott vagyok és talán az "szimpatikusabb" is - habár laikusként igazából kevés alapom van megítélni.
Az Astrazeneca valószínűleg hatékonyabb, már az első adag után is. Azt kaptam, mert azt ajánlotta fel elsőként az orvos. Ha a Sinopharmot ajánlotta volna, azt is kértem volna. Legalább annak kevésbé vannak mellékhatásai. Az azzal oltott ismerőseimnek semmilyen panasza nem volt utána. Egyikük megmérette az antitest szintjét a második oltás után, volt neki bőven, tehát a Sinopharm is hatékony.
Én az Astrazeneca után elég lázas voltam másnap. Ha esetleg az oltási reakciókat akarod elkerülni, akkor a Sinopharm lehet jobb választás.
Az Astra második oltása azért fontos, hogy ne kezdjen el hanyatlani a védelem, de az első vakcina már elkezdi kialakítani, és idővel eléri a hatékonysága csúcspontját.
A Sino ellenben későn kezd antitesteket termelni, a második oltás után hetekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!