Miért nem kötelező 18 év alatt a védettségi igazolvány?
Őszintén, én ezt abszolút nem tudom megérteni, ők is terjesztik a vírust, továbbadhatják a nem beoltottak részére.
Oké, hogy ők nem kaphatják az oltást, ezért nem is kötelező a védettségi igazolvány. Ugyanakkor az oltás eleve nem kötelező, tehát 18 felett milyen alapon van megkülönböztetés?
Ráadásul 18 alatt sokkal felelőtlenebbek, gondolok itt az általános iskolásokra (akik valószínűleg koruk miatt nem is érzik a helyzet súlyát), vagy a Deák téren csoportosulásban iszogató 16-17 éves kamaszokra.
Én teljesen megértem, hogy miért van szükség oltásra, nekem azzal a részével van gondom, hogy csak védettségi igazolvánnyal járnak vissza a korábbi jogok, ilyen más országban nincs.
Meg eleve mindenféle igazolványtól eltekintve, szerintem NAGYON korai az ilyen mértékű nyitás, más országok full be vannak zárva, de bezzeg Magyarország nyit... Mindent IS :D Itt tuti újra be fog robbani a járvány, mert oké, hogy azok mennek moziba, akik be vannak oltva, de ők is egymás között terjeszthetik a vírust és átadják olyanoknak, akik nincsenek (még) beoltva.
Tehát terjeszteni tudják ettől még...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!