Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Valaki ajánlana valami jó...

Katona Dius kérdése:

Valaki ajánlana valami jó házi módszert savtúltermelésre? Hosszú évek óta problémám, hogy túl sok a savtermelésem. Quamatel 40mg-os gyógyszert szedek rá, de néha még az is kevés.

Figyelt kérdés

Illetve hetek óta megy a hasam, próbáltam Sumetroimot rá, de ahogy elfogyott, újra előjött a probléma. A házi orvosom elintéz annyival, hogy szedjek hasfogót, de örökké azt sem szedhetem. Szeretném elhagyni a Quamatelt, hátha így több év szedése után már ez okozza a gondot, de megfelelő alternatíva nélkül nem fogom tudni letenni.

Nem tudom, a hasmenésemmel pedig mit tudnék kezdeni. Egyre gyengébb vagyok és már szellemileg is kezdek belefáradni a hetek óta tartó kínlódásba.

A jelenlegi helyzetben, ha nem vagy covidos, tesznek a fejedre, én legalábbis ezt tapasztaltam, így nem tudom hova tudnék fordulni.

2021. ápr. 21. 18:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
55%

Nem, az, ha megtaláltad, hogy mi a gond, akkor néhány nap/hét, de 1-1 alkalommal utána is előjöhet, valami mástól. A gond akkor van, ha már annyira sérült a bélfal, hogy nem csak a glutén, hanem mondjuk a málnalekvár is gondot okoz, akkor vissza kell építeni, de ha nem eszel akkor sem olyat, amitől rosszul vagy, akkor nincs hasmenésed.

Ha több mindennel is gond van, akkor érdemes valami foodmap diétát csinálnod, kb. 2-3 hónap mire végigcsinàlod és kiderül mi okozhat gondot, de akkor teljes a kép és talán nem is jön vissza többet.

2021. ápr. 25. 10:37
 12/14 anonim ***** válasza:
55%
#10 Azok a vizsgálatok max. kiindulásnak jók. Ha sérült a bélszakasz, akkor minden héten más fog kijönni...
2021. ápr. 25. 10:38
 13/14 anonim ***** válasza:
57%
Quamatel semmit sem ér. Ha gyógyszerben gondolkozol, akkor pl. Acida vagy más prantaprazol, de van jtermészetes módszer is, nekem jobban bejött, mint a gyógyszer. Kiskanál szódabikarbóna, és repceméz. A repcemézet eheted külön is, nagyon jó a gyomorsav ellen.
2021. ápr. 25. 12:09
 14/14 anonim ***** válasza:
57%
A hasmenés kétlem, hogy a savtúltengés miatt lenne. Ha érzem, hogy sok a savam, egy kiskanál szódabikarbónát szoktam bevenni. Mostanában nálam ez már csak ritkábban fordul elő, de régebben állandóan savtúltengéssel küzdöttem. Én Omeprazolt szedtem rá, majd mikor azzal leálltam, akkor napi egy kanál repcemézet ettem, ami nagyon hatásos volt.
2021. ápr. 25. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!