Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » "Másodrendű" embernek érzed/ér...

"Másodrendű" embernek érzed/éreznéd magad, ha csak keleti (főleg kínai) vakcina jutna neked?

Figyelt kérdés
A néhány napja elterjedt "vakcinairigység" kifejezés juttatta eszembe.
2021. ápr. 19. 22:19
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
31%
#9 te valami gyurcsányista troll lehetsz :)
2021. ápr. 19. 23:20
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Pfizert kaptam, nem mondom hogy nem örültem neki, de k*rvára nem tartom felsőbbrendűnek magam ettől. Mi a f*sz? :D A többit is elfogadtam volna ha mást ajánlanak.
2021. ápr. 20. 12:53
 13/32 A kérdező kommentje:

A vakcinairigységnek 2 fajtája létezik.

Az első, amikor szimplán a megkapta/nem kapta meg dologra irigy az ember.

[link]

[link]

A másik pedig az oltás fajtájára vonatkozik. Nyilván minden ember fejében él egy kép az oltások milyenségéről, ami valószínűleg így néz ki:

Pfizer/Moderna>Szputnyik>Kínai/Astra

Illetve ide tartozik a területi eltérések miatt bekövetkező "irigység":

Pl. Jóval fiatalabb vidéki ismerősöd, beoltottak mindenkit már arrafele, így már bármikor választhat az oltások között, míg neked, aki "elvileg" jóval előrébb vagy az oltási sorrendben, csak valami utolsó pillanatban lemondott kínait tud felajánlani a doki.

2021. ápr. 20. 13:05
 14/32 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem amelyik ember ilyen könnyen befolyásolható a média kamuhírei által, annak a véleménye amúgy sem érdekel. A Pfizer semmivel sem jobb, mint a Sputnik vagy az Astra. Nézz csak utána kicsit alaposabban. A kínai tényleg béna, de ugyebár tudjuk, hogy Kína nem a minőségi termékekről híres.
2021. ápr. 20. 14:19
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

"A kínai tényleg béna, de ugyebár tudjuk, hogy Kína nem a minőségi termékekről híres."

Azért ez is egy olyan állítás, amivel lehet vitatkozni :)

2021. ápr. 20. 14:28
 16/32 anonim ***** válasza:
31%

“ A Pfizer semmivel sem jobb, mint a Sputnik vagy az Astra.”

Nézőpont kérdése. Nekem nagyon fontos hogy tudjak utazni, úgyhogy csak a Pfizer jöhetett szóba.

2021. ápr. 20. 14:33
 17/32 anonim ***** válasza:
37%

Én csak a kínait utasítottam volna vissza.

Nem azért mert kínai, hanem azért, mert lényegében a vírust adják be.

Oké, "gyengített", de akkor is rendes vírust, ami gyengébb immunválasz esetén pont olyan fertőzést okoz, mint ha elkapná az utcán, és pont olyan fertőzővé is válhat.

(Szerintem ez is közre játszott, hogy mikor a kínaival elkezdtek oltani, megugrott a betegek száma. Sajnos nem készült statisztika hogy hány % lett akut beteg a kínai oltás után)

Nekem orosz szputnyik jutott, másnap láz, de ez ahogy ismerősöket kérdeztem általános.

Ez se a legmodernebb oltási eljárás, egy módosított vírust adnak be, ami elvileg nem képes szaporodni, terjedni...

A modernebb oltások pedig ennél is tovább megy, ott csak a vírus mRNS -ét használják, vagy is hozzá adják egy ártalmatlan fehérjéhez.

Minimális esélye sincs a fertőzés kialakulásának az oltástól.

2021. ápr. 20. 16:44
 18/32 anonim ***** válasza:
66%

#17 A kínai sem tud fertőzést okozni, elölt vírust kapsz.

Ez olyan, mintha attól félnél, hogy a boltban a pultban lévő csirke egyszercsak feltámad.

Az esélye: 0%.

2021. ápr. 20. 17:09
 19/32 anonim ***** válasza:
11%

Itt mindenki kapkod a vakcinakert?

Vannak fiatal egeszsegesek is itt akik esetleg nem oltjak be magukat?

Utazgatashoz nem kell feltetlenul vakcina, ezt mindenki tudja, csak most ezt mondjak, hogy minel tobbet beadathassanak.

Torvenyellesen lenne! Eleg pcr teszt.

2021. ápr. 20. 17:24
 20/32 anonim ***** válasza:
0%

#18: az esetleg az orosz, a kínai inkább a kupán vágott csirke.

Ami még él, de ahogy a nagyi fejetlen csirkéje még rohanhat egy kört.

2021. ápr. 20. 17:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!