Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szputynik V oltás után nem...

Szputynik V oltás után nem lehet alkoholt fogyasztani 2 hónapig ?

Figyelt kérdés

Most olvastam az új híreket, miszerint oltás előtt 2 hétig nem lehet alkoholt fogyasztani, és utána is csak a 2. Oltás után 42 napig sem.

Eddig ezt az oltást szerettem volna, de így lemondok róla. Nem azért mert alkoholista lennék, de szoktam inni egy keveset, amikor összeülünk a haverokkal.

2021. ápr. 18. 23:45
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Háziorvosom szerint valószínűleg immunis vagyok a covidra, az egész családom átesett rajta, én ápolgattam őket, párommal együtt is aludtunk, stb.

Nekem 6 negatív tesztem lett, tünetek sem voltak, így a covidtól annyira nem félek, és ha esetleg a hatékonysága csökkene alkoholfogyasztás miatt, nem lenne olyan nagy probléma. Engem inkább az érdekel, hogy nem-e leszek rosszul az oltástól, persze az első napokban nyilván nem innék.

2021. ápr. 22. 14:34
 12/21 anonim ***** válasza:
76%

#11 Nem leszel rosszul tőle. Ha ennyire nem fogékony a szervezeted erre a vírusra, akkor az oltástól miért lennél rosszul?

Amúgy csak az érdekesség kedvéért: mi a vércsoportod? 0-ás vagy?

Az ellenanyagteszt is negatív lett?

2021. ápr. 22. 17:12
 13/21 A kérdező kommentje:

A vércsoportú vagyok.

Nincs ellenanyag sem a szervezetemben.

2021. ápr. 24. 01:09
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
#13 Ha nincs ellenanyagod, akkor nem lehetsz immunis rá. Ráadásul az A vércsoportúaknál statisztikailag nagyobb a fertőzés tünetes megjelenése, és a súlyosabb lefolyás. (Mint általában más fertőzéseknél is sajna.)
2021. ápr. 24. 22:08
 15/21 A kérdező kommentje:

Valószínűleg akkor te valamilyen tudós vagy, ha jobban tudod, mint a háziorvosom.

Bár nem is értem ezt a vércsoportos dolgot sem, mert a párom 0-ás vércsoportú és kórházba került a covid miatt.

2021. ápr. 26. 00:12
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

A vércsoportot csak kíváncsiságból kérdeztem.

Egyelőre a sejtes immunitást nem tudják vizsgálni, emiatt ha nincs megfelelő mennyiségű antitest a szervezetedben, akkor egy felelős orvos nem mondhatja hasraütés szerűen, hogy védett vagy.

Ha nincs antitested, az kettő dolgot jelenthet:

- még nem fertőződtél, nem vagy beoltva,

- megfertőződtél, de az antitestek kiürültek

--utóbbi esetben vagy van sejtes immunitásod, vagy nincs. Nem lehet megviszgálni, így nem mondhat ilyet az orvosod.

Másrészt, ha szinte folyamatosan covid fertőzöttek között voltál, akkor kizárt, hogy csak a sejtes immunitás működik, hiszen folyamatosan találkoztál a kórokozóval, és még ebben az esetben is folyamatosan nagy mennyiségű ellenanyagot termelne a szervezeted. Ha fertőződés/oltás ellenére nincs ellenanyagod, akkor nem immunis vagy, hanem az immunrendszered nem ismerte fel a kórokozót, de ezesetben már halott lennél, szóval valamit félreérthettél...

2021. ápr. 27. 17:20
 17/21 A kérdező kommentje:

Rendben. Nobel-díjat megkaptad már ?

2021. ápr. 27. 18:30
 18/21 anonim ***** válasza:

#17 Rögtön az érettségid után pályázok rá (Ezek szerint soha nem fogok, mert messze vagy még a 8. osztálytól is...). Addig minek, hiszen te mindenképpen okosabb vagy mindenkinél IS.

Valószínűsítem, hogy nem fogtad fel, amit az orvosod mondott. Erre akartam célozni.

2021. ápr. 27. 21:09
 19/21 A kérdező kommentje:
Hogy van ennyi ideje kedves Doktor úr ilyen nehéz helyzetben ennyit lógni a gyakorin?
2021. ápr. 27. 21:15
 20/21 anonim ***** válasza:

#19 Szerinted 7/24-ben kellene dolgoznom, igaz? A tavalyi szabadságomat is felejtsem el, és egyébként mit is képzelek magamról, hogy segítek egy magadfajtának? Szívesen...

Megtennéd, hogy leellenőrzöd a tényeket, amiket írtam, és amint meggyőződtél róla, hogy a tudomány jelenlegi állása szerinti legfrissebb tudást foglaltam össze, utána elcsendesülsz ahelyett, hogy személyeskedve bunkóskodsz?

2021. ápr. 28. 07:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!