Szputynik V oltás után nem lehet alkoholt fogyasztani 2 hónapig ?
Most olvastam az új híreket, miszerint oltás előtt 2 hétig nem lehet alkoholt fogyasztani, és utána is csak a 2. Oltás után 42 napig sem.
Eddig ezt az oltást szerettem volna, de így lemondok róla. Nem azért mert alkoholista lennék, de szoktam inni egy keveset, amikor összeülünk a haverokkal.
Háziorvosom szerint valószínűleg immunis vagyok a covidra, az egész családom átesett rajta, én ápolgattam őket, párommal együtt is aludtunk, stb.
Nekem 6 negatív tesztem lett, tünetek sem voltak, így a covidtól annyira nem félek, és ha esetleg a hatékonysága csökkene alkoholfogyasztás miatt, nem lenne olyan nagy probléma. Engem inkább az érdekel, hogy nem-e leszek rosszul az oltástól, persze az első napokban nyilván nem innék.
#11 Nem leszel rosszul tőle. Ha ennyire nem fogékony a szervezeted erre a vírusra, akkor az oltástól miért lennél rosszul?
Amúgy csak az érdekesség kedvéért: mi a vércsoportod? 0-ás vagy?
Az ellenanyagteszt is negatív lett?
A vércsoportú vagyok.
Nincs ellenanyag sem a szervezetemben.
Valószínűleg akkor te valamilyen tudós vagy, ha jobban tudod, mint a háziorvosom.
Bár nem is értem ezt a vércsoportos dolgot sem, mert a párom 0-ás vércsoportú és kórházba került a covid miatt.
A vércsoportot csak kíváncsiságból kérdeztem.
Egyelőre a sejtes immunitást nem tudják vizsgálni, emiatt ha nincs megfelelő mennyiségű antitest a szervezetedben, akkor egy felelős orvos nem mondhatja hasraütés szerűen, hogy védett vagy.
Ha nincs antitested, az kettő dolgot jelenthet:
- még nem fertőződtél, nem vagy beoltva,
- megfertőződtél, de az antitestek kiürültek
--utóbbi esetben vagy van sejtes immunitásod, vagy nincs. Nem lehet megviszgálni, így nem mondhat ilyet az orvosod.
Másrészt, ha szinte folyamatosan covid fertőzöttek között voltál, akkor kizárt, hogy csak a sejtes immunitás működik, hiszen folyamatosan találkoztál a kórokozóval, és még ebben az esetben is folyamatosan nagy mennyiségű ellenanyagot termelne a szervezeted. Ha fertőződés/oltás ellenére nincs ellenanyagod, akkor nem immunis vagy, hanem az immunrendszered nem ismerte fel a kórokozót, de ezesetben már halott lennél, szóval valamit félreérthettél...
Rendben. Nobel-díjat megkaptad már ?
#17 Rögtön az érettségid után pályázok rá (Ezek szerint soha nem fogok, mert messze vagy még a 8. osztálytól is...). Addig minek, hiszen te mindenképpen okosabb vagy mindenkinél IS.
Valószínűsítem, hogy nem fogtad fel, amit az orvosod mondott. Erre akartam célozni.
#19 Szerinted 7/24-ben kellene dolgoznom, igaz? A tavalyi szabadságomat is felejtsem el, és egyébként mit is képzelek magamról, hogy segítek egy magadfajtának? Szívesen...
Megtennéd, hogy leellenőrzöd a tényeket, amiket írtam, és amint meggyőződtél róla, hogy a tudomány jelenlegi állása szerinti legfrissebb tudást foglaltam össze, utána elcsendesülsz ahelyett, hogy személyeskedve bunkóskodsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!